Instagram
RSS
  • صفحه نخست
  • وبلاگ
  • مرامنامه
  • درباره‌ی من
  • تماس

۷ اشتباه بازاریابی در اینستاگرام و راه‎های جلوگیری از آنها

جولای 17, 2017تمام نوشته‌ها, سوشال مدیا مارکتینگ2 دیدگاه هابهداد مبینی

احتمالا برخی از افراد به من خواهند گفت: “ما به دنبال افزایش فالور هستیم و با داشتن فالور فراوان، نیازی به فعالیت خاصی نداریم و همین که عکس یا فیلمی را در اینستاگرام منتشر کنیم، بازدید خواهد داشت و فالورها واکنش نشان می‌دهند و فروش شروع می‌شود.”

متاسفانه باید بگویم هیچ‌وقت تعداد فالور، ملاک موفقیت بازاریابی در اینستاگرام نیست. تنها چیزی که مهم است، محتوای شما و نوع رفتار شما با مخاطب است. فرض کنید می‌شد همین فردا صبح ۱ میلیون فالور واقعی و ایرانی برای شما تزریق کرد. چه می‌شد؟ – قطعا نابود می‌شدید.

جذب فالور و رشد در اینستاگرام، زمان زیادی لازم دارد اما ریزش فالور، در مدت زمان بسیار کوتاهی انجام خواهد شد. مدت‌ها زمان می‌برد که وجه‌ی خوبی برای برندتان دست و پا کنید و در یک لحظه از بین برود. فعالیت در شبکه‌های اجتماعی برای کسب‌وکارهایی مفید است که اصول فعالیت در این شبکه‌ها را بدانند، در غیراین‌صورت، حضورشان در این شبکه‌ها جز ضرر چیزی برایشان ندارد.

وگرنه برای من، راحت و پردرآمد بود که به شما فالور بفروشم!

بگذریم.

در این مطلب سعی می‌کنم برخی از کارهایی که نباید در اینستاگرام انجام داد را برایتان بنویسم:

۱- از تعداد زیادی هشتگ استفاده نکنید.

کارکرد اصلی هشتگ، دسته‌بندی محتوای مرتبط با یکدیگر است، نه جذب فالور. هشتگ قطعا منجر به جدب فالور می‌شود اما دید ما باید روی کارکرد اصلی آن باشد.

ما در اینستاگرام می توانیم تا ۳۰ هشتگ برای هر پُست در نظر بگیریم. اما آیا باید حتما ۳۰ هشتگ استفاده کنیم؟

استفاده از هر ۳۰ هشتگ،کیفیت آنها را پایین می‌آورد و احتمال اینکه اسپمر شناخته شویم، بالا می‌رود. بعید است که بتوان بیش از ۵ هشتگ مرتبط برای یک پست انتخاب کرد. هر هشتگی که پراستفاده است، الزاما خوب نیست. مثل هشتگ #عشق و #صفا و#بهترین و #new و… .

هشتک باید آنقدر دقیق انتخاب شود که فقط مخاطب خودمان را هدف قرار دهد و نه اینکه تعداد افراد بیشتری پست ما را ببینند.

البته خیلی خوب خواهد بود برخی اوقات محتوایی منتشر کنیم که به هشتگ‌های محبوب و پرکاربرد ربط داشته باشد، اما باید در نظر بگیریم که صرفا استفاده از هشتگ معروف، ارزش تخریب برندمان و خودزنی را ندارد.

شاید وقتی جستجویی در گوگل انجام می‌دهید دیده باشید که برخی از پست‌های اینستاگرام نیز به شما نمایش داده می‌شود. مخصوصا اینکه سایت‌هایی موازی اینستاگرام وجود دارند که محتوای منتشر شده در صفحات و پروفایل‌های عمومی اینستاگرام را در خود ذخیره کرده و بانک اطلاعاتی می‌سازند. وجود تعداد کمی هشتگ، احتمال نمایش داده شدن در جستجوی گوگل را افزایش می‌دهد. یعنی استفاده از هشتگ‌های مرتبط، احتمال دیده شدن محتوای ما را در جستجوهای گوگل افزایش می‌دهد. در کل بهتر است که ۳ تا ۶ هشتگ اصلی خودمان را در قسمت توضیحات پست قرار دهیم و اگر باز هم هشتگ مرتبط داشتیم، تا ۱۵ هشتگ مرتبط دیگر را در اولین کامنت درج کنیم. در این‌صورت، هم ظاهر متن حفظ می‌شود و هم اسپمر شناخته نمی‌شویم. اینستاگرام اگر تشخیص دهد که ما شاید اسپمر باشیم، پست‌هایمان را به تعداد افراد کمتری نمایش می‌دهد.

بازاریابی در اینستاگرام

با توجه به مهم بودن هشتگ‌ها و انتخاب آنها، پیشنهاد می‌کنم که معرفی روشی برای انتخاب هشتگ را نیز بخوانید.

۲- انتشار پست در زمان‌های مختلف و به صورت بی‌برنامه

قاعدتاً اگر تمام اصول و تکنیک‌ها و بعضا ترفند‌های بازاریابی در اینستاگرام را هم رعایت کرده باشیم، بهترین بازخورد زمانی حاصل می‌شود که تعداد افراد بیشتری پست‌های ما را ببننند. وجود تعداد افراد آنلاینِ بیشتر، منجر به تعداد مشاهده‌ی بیشتر و در نتیجه تعداد لایک و کامنت و به اشتراک‌گذاری بیشتر می‌شود.

تجربه‌ی من می گوید که ساعت ۹ شب، بهترین بازخورد را برای انتشار پست در روزها و شرایط عادی دارد و از ساعت ۹ تا ۱۲ شب (۲۱:۰۰ تا ۲۴:۰۰ )، کاربران بیشتری آنلاین هستند و فارغ از محتوا، بیشترین میزان درگیری کاربران با پست‌ها را در این بازه‌ی زمانی تجربه کرده‌ام.

۳- انتشار عکس و فیلم بی‌کیفیت

اینستاگرام برای به اشتراک‌گذاری عکس ساخته شد و سپس رشد کرد و امکانات بیشتری به آن اضافه شد. اولین چیزی که توجه کاربران اینستاگرام را به خود جلب می‌کند، عکس یا فیلم است. اگر در عکس یا فیلم، خلاقیت به خرج نمی‌دهد، لااقل به کیفیت آن حساس باشید. تا زمانی که عکس و فیلم شما نظر کاربر را به خود جلب نکند، حرف داخل عکس و یا در قسمت پایین عکس (کپشن) هم خوانده نخواهد شد. برای افرادی که شما را دنبال می‌کنند، ارزش زیادی قائل شوید. چرا که وقتی در چیزی که آنها می‌ینند، وسواس نداشته باشید، فکر نمی‌کنم در کیفیت خدماتتان نیز وسواس داشته باشید. نظم و حساسیت و ارزشی که برای مشتریان بالقوه و یا دنبال‌کنندگان خود در اینستاگرام قائل هستید، شما را به خوبی به آنها می‌شناساند.

نیازی نیست که دوربین و تجهیزات حرفه‌ای برای عکاسی یا فیلمبرداری داشته باشیم. دوربین موبایل‌مان کافی است. فقط باید کمی سلیقه به خرج داد. من و سایر همکارانم همیشه در گوشی موبایل‌مان تعداد بسیار زیادی عکس و فیلم داریم که در صورت لزوم از آنها استفاده می‌کنیم. نیازی نیست هر عکسی را که می‌گیریم، همان لحظه منتشر کنیم. و یا هر وقت که نیاز به انتشار یک مطلب داشتیم، عکس بگیریم. بهتر است حتی اگر قصد انتشار مطلبی را نداریم، اگر موقعیت مناسبی برای عکاسی یا فیلمبرداری داشتیم، آن عکس و فیلم را تهیه کنیم. در روزها یا هفته های آتی، حتما فرصت و دلیل مناسبی برای انتشار آنها به دست می‌آید.

البته با جستجو در اینترنت و یا جستجوی هشتگ‌های مرتبط، می‌توان عکس و فیلم‌هایی که دیگران تهیه کرده‌اند را مشاهده کرد. اگر قصد استفاده از آنها را دارید، حتما به صاحب عکس اطلاع دهید و او را نیز بر روی عکس تگ کنید.

یکی دیگر از راه‌های خوب برای تهیه عکس و فیلم، آن است که از مشتریان و فالورهای خود بخواهیم که برای‌مان عکس و فیلم تهیه کنند. با این کار، هم زمان زیادی برای تولید محتوا صرف نمی‌کنیم و هم باعث جلب اعتماد سایر فالورها به ما و خدمات‌مان می‌شود. من نمونه‌ای از پست‌های منتشر شده در اکانت اینستاگرام تکنولایف را برایتان نمایش می‌دهم.

بازاریابی در اینستاگرام
بازاریابی در اینستاگرام
بازاریابی در اینستاگرام
۴- انتشار مطالب غیرمرتبط با فعالیت ما

در حدود چهار سال پیش که صفحه‌ی تکنولایف را در اینستاگرام ایجاد کردیم، به جز مطالب مرتبط به فعالیت تکنولایف، دانستنی نیز منتشر می‌کردیم. دانستنی در زمینه‌های علمی که ارتباطی به فعالیت تکنولایف نداشت و اتفاقا خوشحال بودیم که اطلاعات جذابی را برای فالورها منتشر می‌کنیم. اما خیلی زود به این نتیجه رسیدیم که اگر روزی یک پست مرتبط به فعالیت خودمان منتشر کنیم، بهتر از این است که روزی چهار پست غیرمرتبط منتشر کنیم. واکنش فالورها به پست‌های مرتبط، بیشتر و بهتر از پست‌های غیرمرتبط بود.

حتی اگر تا حالا موضوع منظمی برای انتشار نداشتید، به عقب برگردید و محتوایی که منتشر کرده‌اید را مشاهده کنید. ببینید فالورهایتان نسبت به کدام مطالب واکنش بیشتر و بهتری نشان داده‌اند. به احتمال خیلی زیاد آن مطلب در زمینه‌ی فعالیت شما است. می‌توانید محتوای بعدی خود را برای انتشار از موضوع مطالب قبلی که مورد پسند فالورهایتان بوده، انتخاب کنید. برای نمونه، شمایل دو پروفایل اینستاگرام مربوط به یک نجار و یک تولیدکننده‌ی قرص مولتی‌ویتامین را برایتان نمایش می‌دهم، که سعی در یکنواختی و یا مرتبط بودن محتوایشان دارند:

۵- انتشار تعداد زیادی مطلب در مدت زمان کوتاه

انتشار تعداد زیادی پست در مدت زمان کوتاه، هم باعث آزار فالورهایتان می‌شود و هم سبب جریمه‌ی شما از سوی اینستاگرام خواهد شد. و پست‌های شما به افراد کمتری نمایش داده خواهد شد. احتمالا از دوستانتان که چندین پست را در مدت زمان کوتاهی منتشر می‌کنند، شکایت دارید، البته اگر تا کنون انها را آنفالو نکرده باشید!

حتی انتشار چندین مطلب مرتبط به صورت پشت سر هم نیز کار حرفه‌ای و درستی نیست. اگر چند مطلب مرتبط دارید و نمی‌توانید بین انتشار آن وقفه بیاندازید، از قابلیت Slideshow اینستاگرام استفاده کنید و همه را در یک پست منتشر کنید.

۶- پاسخ ندادن به کامنت‌ها

اگر فکر می‌کنید که بعد از منتشر کردن عکس یا فیلم موردنظرتان در اینستاگرام، کارتان تمام می‌شود، اشتباه فکر می‌کنید. ما محتوا تولید و منتشر می‌کنیم که مخاطبانمان واکنش نشان دهند و اگر پرسشی مطرح می‌کنند، باید به آن پاسخ داد. اگر شما به پرسش آنها پاسخ ندهید و یا از آنها تشکر نکنید، آنها گمان می‌کنند که ارزشی برایشان قائل نیستید و در نتیجه خدمات خوبی هم نمی‌توانید به آنها عرضه کنید. حتی اگر به تمام فالورهایتان نمی‌توانید پاسخ دهید، حتما برای برخی از آنها جواب بفرستید تا سایرین متوجه شوند که شما پاسخگو هستید، اما حجم زیاد سئوالات نمی‌گذارد که به تمام آنها پاسخ دهید.

شما به یک فرد پاسخ می‌دهید، اما چندین فرد دیگر شاهد صحبت‌های شما خواهند بود و همین باعث دلگرمی آنها به شما می‌شود.

حتی می‌توانید از فشردن علامت قلب کنار کامنت‌ها، از کامنت فالورهایتان تشکر کنید و یا با ورود به پروفایل آنها و لایک کردن برخی از پست‌هایشان، ارتباط بهتری با آنها برقرار کنید. هنگامی‌که شما عکسی را لایک کنید، حال خوبی به صاحب آن عکس می‌دهید.

حتی تجربه‌ای که من در خارج از محیط اینستاگرام دارم این است که درصد زیادی از افرادی که در سایت شما کامنت می‌گذارند و پاسخ دریافت می‌کنند، مشتری شما خواهند شد. اما افرادی که پاسخی دریافت نمی‌کنند، بعید است که از شما خریدی انجام دهند.

نمونه‌هایی را برایتان می‌آورم.

۷- استفاده از برخی ربات‌های ناامن

اگر در سرزمین اینستاگرام قدم بگذارید، حتما با تبلیغاتی مثل فروش لایک و فروش فالور مواجه می‌شوید. من با اطمینان می‌گویم که این لایک‌ها و فالورها به هیچ عنوان کاربرد ندارند و چیزی جز هدر دادن سرمایه و زمان نیستند. مگر اینکه بخواهید خود را به دروغ، بزرگ و معتبر نشان دهید.

این نکته را مدنظر داشته باشید که امروز اکثر کاربران، متوجه تقبلی بودن تعداد فالورهای شما می‌شوند و همین باعث از دست دادن اعتبارتان می‌شود. البته اگر اعتبار برایتان اهمیت دارد!

در کل، برخی از ربات‌های فعال در اینستاگرام، ناامن هستند و نباید راحت به آنها اعتماد کرد. برخی از انها، اکانت شما را صاحب می‌شوند و نامش را عوض کرده و آن را می‌فروشند (به این دلیل که آنها رمز عبور شما را نیز دریافت می‌کنند)، و یا برخی از آنها شروع به لایک کردن و کامنت گذاشتن برای برخی عکس و فیلم‌هایی می‌کنند که شاید با عقاید و ارزش‌های شما همخوانی نداشته باشد.

البته من در اینجا در مورد ربات‌هایی که لایک و کامنت و فالور غیرفعال و تقبلی به شما تحویل می‌دهند، صحبت کردم. برخی ربات‌های مفید نیز وجود دارند که در مطلب دیگری در مورد آنها می‌گویم.


مطلب فوق از ادغام ترجمه‌ای آزاد از موارد درج شده در این منبع و تجریبات شخصی، ایجاد شده است.

برچسب ها: آموزش بازایابی در اینستاگرام, اینستاگرام مارکتینگ, بازایابی در اینستاگرام
بهداد مبینی
http://behdadmobini.com
به روان‌شناسی و جامعه‌شناسی و دیجیتال مارکتینگ (مخصوصا سوشال مدیا مارکتینگ) علاقه‌مندم و سعی می‌کنم هر روز مطلب جدیدی در زمینه‌ی علایق‌ام یاد بگیرم.
نوشته قبلی تن ندادن به مدُهای این روزهای جامعه نوشته بعدی معرفی روشی برای انتخاب هشتگ

مقالات مرتبط

هزینه‌ی نامشهود اینستاگرام

جولای 5, 2017بهداد مبینی
اینستاگرام پاد instagram pod

معرفی Instagram Pod (اینستاگرام پاد) و ارتباطش با #بامتمم

آگوست 23, 2017بهداد مبینی
بازاریابی در اینستاگرام socialrank

معرفی SocialRank، ابزاری کاربردی برای بازاریابی در اینستاگرام و توییتر

آگوست 20, 2017بهداد مبینی

2 دیدگاه ها. دیدگاه جدید بگذارید

Stephany
آوریل 25, 2020 12:57 ق.ظ

من مدتیه دارم از سایت گیفینگ استفاده می کنم که خیلی تو بازاریابی بهم کمک کرده،به خصوص در زمینه سوشیال مدیا، رایگان هم هست: https://gifing.com/

پاسخ
صالح
جولای 28, 2017 5:14 ب.ظ

سلام. بسیار عالی و یک جمع بندی مفید.
به نظرم پلتفرم اینستاگرام هر روز در حال پیچیده شدن و تغییره. معمولا ما از این تغییرات کمی عقب تر هستیم. آنچه من از فعالیت افراد و سازمان ها در اینستاگرام دیدم ثابت کرده که مواردی که درباره نوع و کیفیت محتوا گفتی از همه چیز مهم تره. از این که حتی هشتگ یا لوکیشن استفاده بشه. از اینکه حتی چه تعداد فالویر داریم. بلکه ارزشی که (خوب یا بد) به مخاطب میده تعیین کننده است. این ارزش کاری میکنه که برای مثال صفحه ای با دو هزار مخاطب بازدید ده هزارتایی و بیشتر داشته باشه. پس فکر میکنم محتوای با کیفیت و با ارزش بین مواردی که گفتی از همه مهم تره.

پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته‌بندی مطالب

در جریان باشید…

از انتشار مطالب جدید، اخبار و اطلاع‌رسانی‌ها باخبر شوید و مطالب مکمل را نیز دریافت نمایید.

در حال ثبت

متشکرم. ایمیل شما ثبت شد

نوشته‌های تازه

  • نامرئی شدن دسامبر 31, 2019
  • تکنولایف دیگر یک فروشگاه اینترنتی نیست جولای 23, 2019
  • دیجیتال مارکتینگ و دیجیتال مارکتر – بحث های کلی آوریل 29, 2019
  • برخی روش های جذب اطلاعات از شبکه‌های اجتماعی آگوست 7, 2018
  • داشتن یا بودن؟ مسئله فقط این است. جولای 27, 2018

آخرین دیدگاه‌ها

  • گلاره در عمیق ترین معنا و تعریف تنهایی
  • ریحانه در عمیق ترین معنا و تعریف تنهایی
  • مجتبی در سود کمتر فروش بیشتر، استراتژی سودآور یا تله؟
  • mona در نامرئی شدن
  • ali در نامرئی شدن

دوستان

> محمدرضا شعبانعلی

> متمم

> صالح سخندان

> ویداوین

> لیوان آینه ای

 

بایگانی‌ها

  • دسامبر 2019
  • جولای 2019
  • آوریل 2019
  • آگوست 2018
  • جولای 2018
  • ژوئن 2018
  • می 2018
  • مارس 2018
  • فوریه 2018
  • ژانویه 2018
  • دسامبر 2017
  • نوامبر 2017
  • اکتبر 2017
  • سپتامبر 2017
  • آگوست 2017
  • جولای 2017
  • ژوئن 2017
  • مارس 2017

برچسب‌ها

internet marketing marketplace roustaee آموزش بازایابی در اینستاگرام ابزار instagram marketing ابزار بازاریابی در اینستاگرام ارزهای دیجیتال انتخاب هشتگ انتقاد اینترنت مارکتینگ اینستاگرام اینستاگرام مارکتینگ بازاریابی اینترنتی بازایابی در اینستاگرام بامیلو بیت کوین تجربه کاری تنهایی درآمد از اینترنت دیجیتال مارکتر دیجیتال مارکتینگ قوانین زندگی و کسب و کار مارکت‌پلیس محمدرضا شعبانعلی معرفی کتاب هشتگ چروند کسب درآمد از اینترنت
حقوق مادی و معنوی محتوای منتشر شده در این سایت متعلق به بهداد مبینی می‌باشد.