Instagram
RSS
  • صفحه نخست
  • وبلاگ
  • مرامنامه
  • درباره‌ی من
  • تماس
جذب اطلاعات از اینستاگرام

برخی روش های جذب اطلاعات از شبکه‌های اجتماعی

آگوست 7, 2018بازاریابی اینترنتی, تجربه‌های کاری, تمام نوشته‌ها, سوشال مدیا مارکتینگ4 دیدگاه هابهداد مبینی

پس از انتشار مطلب با عنوان SMS یا SEO یا قرعه‌کشی؟ – مسئله فقط جذب مخاطب و بازدیدکننده باکیفیت است. حس کردم شاید بهتر باشد که برخی از روش‌های جذب اطلاعات از افرادی که ما را در شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام دنبال می‌کنند را معرفی کنم.

فعالیت اصولی در شبکه‌های اجتماعی بدین‌صورت است که ما یک وب‌سایت داشته باشیم و آن شبکه‌ اجتماعی به عنوان روابط عمومی وب‌سایت ما باشد و با مشتریان بالقوه و بالفعل‌مان از طریق آن شبکه‌ اجتماعی ارتباط داشته باشیم. با توجه به خطر فیلترینگ که همیشه وجود داشته است، لازم است که حتی در فعالیت اصولی نیز ما اطلاعات فالوئرهایمان را جذب کنیم. قاعدتا عزیزانی که صرفا در اینستاگرام فعالیت می‌کنند و وب‌سایتی ندارند، بیشتر در معرض خطر هستند و لازم است با استفاده از راه‌های مختلف، اطلاعات مخاطبان خود را جذب کرده و دیتابیس خود را کامل‌تر کنند.

دیتابیسی که ما از مخاطبان بالقوه و بالفعل خودمان داریم، برگ برنده‌ی ما بر اکثریت رقبایمان در آینده خواهد بود و این اطلاعات، بخشی از دارایی‌های دیجیتال ما خواهند شد.

یکی از روش‌ها این است که یک سامانه ارسال و دریافت پیام‌کوتاه ( + )‌ داشته باشید. دریافت این پنل، هزینه‌ی چندانی ندارد و شرکت‌های فراوانی وجود دارند که این خدمات را ارائه می‌دهد. ما از نگین استفاده می‌کنیم اما بهترین سیستم نیست. ما ۱۰ سال قبل پنل را تهیه کرده‌ایم و چون در حد نیازمان، امکانات داشته است، سراغ شرکت‌های دیگر نرفته‌ایم و البته برای افرادی که به UI و ظاهر و زیبایی اهمیت می‌دهند، نگین گزینه‌‌ی خوبی نیست.

روش کار بدین صورت است که یک مسابقه برگزار می‌کنیم و گزینه‌های مختلفی را به عنوان جواب مسابقه مطرح می‌کنیم و از فالوئرها می‌خواهیم که جواب صحیح را برای ما پیامک کنند. البته این روش شاید کمترین میزان فیدبک را داشته باشد، اما اخیرا آن را تست کردیم و نسبت به هزینه‌اش، جواب معقولی گرفتیم. معمولا میزان مشارکت فالوئرها در مسابقه‌ها، نسبت مستقیم با ارزش محصول یا خدماتی دارد که قرار است برنده شوند. ارزش، می‌تواند قیمت بالا و یا خاص بودن کالا و خدمات و یا میزان سخت بودن به دست آوردن آن کالا یا خدمات در شرایط عادی باشد.

آخرین تستی که انجام دادیم را می‌توانید در پست زیر مشاهده کنید:

🎉🎁🎉 اول از همه بگیم که این مسابقه با تمام مسابقه‌ها فرق داره و جواب رو نباید کامنت کنید. اینجوری، دیگه از رو دست همدیگه نمی‌تونید ببنید. 😈کد جواب صحیح رو باید برای ما پیامک کنید. 😁 . جایزه این مسابقه، یه اسپیکر بلوتوث سونی مدل XB10 هستش که به قید قرعه به یکی از افرادی که جواب صحیح رو بدن، تقدیم میشه. قرعه‌کشی هم در روز دوشنبه ۱۵ مرداد ساعت ۵ بعدازظهر در لایو انجام میشه. . حالا سئوال: تکنولایف از چه سالی شروع به فعالیت کرد؟ 🤔 . کد ۱۱۰۱ – سال ۱۳۹۴ کد ۱۱۰۲ – سال ۱۳۹۱ کد ۱۱۰۳ – سال ۱۳۸۹ کد ۱۱۰۴ – سال ۱۳۸۷ . فقط کد صحیح رو به صورت اعداد انگلیسی به شماره ۳۰۰۰۵۰۵۵۰۰ (سه هزار، پانصد وپنج، پانصد) پیامک کنید. . تا ساعت ۲۳:۵۹ روز جمعه ۱۲ مرداد ماه می تونید جواب صحیح رو بفرستید. ⌛ . راستی، می‌تونی در صفحه technolife.ir/happy جواب رو زود پیدا کنی. لینک این صفحه رو هم در بیوی پیج قرار میدیم. 😜 . این قرعه‌کشی دست‌گرمیه. هنوز به اون قرعه‌کشی که چند روز پیش ازتون پرسیدیم جایزه‌اش چی باشه، نرسیدیم. 😉 . پس چون باید جواب رو پیامک کنید، کامنت‌های این پست رو می‌بندیم😋 . 🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸 🌐technolife.ir . . . #⃣#مسابقه #جایزه #سونی #اسپیکر #سوال #مسابقه_پیامکی #sony #xb10 #speaker #اسپیکر_بلوتوثی #contest #prize

A post shared by فروشگاه اینترنتی تکنولایف (@technolife.ir) on Aug 1, 2018 at 9:02am PDT

البته سامانه پیامکی برای این است که کار ما راحت‌تر شود، وگرنه می‌توان این مسابقات را به صورت دستی و دادن شماره موبایل خودمان نیز انجام دهیم که قاعدتا انجام دستی آن برای زمانی که قرار است تعداد زیادی شرکت کنند، مناسب نیست.

در مسابقه فوق، حدود ۱۱۰۰ نفر شرکت کردند (شماره موبایل ۱۱۰۰ نفر جذب شد) و ۹۴۰ نفر جواب صحیح را ارسال کردند. در ادامه برای اینکه هر کس کد قرعه‌کشی مختص به خودش را دریافت کند، لازم بود پس از پایان مهلت شرکت در مسابقه، به لینکی که برایش پیامک شده بود، مراجعه کند و کد قرعه‌کشی خودش را دریافت کند. از این ۹۴۰ نفر که جواب صحیح داده‌اند، ۲۰۰ نفر در لیست سیاه مخابرات بودند، یعنی پیامک تبلیغاتی خود را بسته بودند و از تعداد نفرات باقیمانده (یعنی ۷۴۰ نفر)، ۵۸۰ نفر روی آن لینکی که برایشان پیامک شده بود، کلیک کرده‌اند.  این یعنی پیامک، هنوز هم فیدبک خوبی دارد.

اما من هم قبول دارم که ایمیل خیلی بهتر از شماره موبایل است. پس لازم بود جهت دریافت کد قرعه‌کشی، آدرس ایمیل خود را نیز وارد کنند و کد قرعه‌کشی خودشان را دریافت کنند. پس ما هم شماره موبایل ۹۴۰ نفر را جذب کردیم و هم آدرس ایمیل افرادی که کد قرعه‌کشی خود را دریافت کردند که این افراد حدود ۶۰۰ نفر بودند.

البته بهتر که همیشه مخاطبانمان را با تعداد زیادی درخواست مواجه نکنیم. مثلا اسم و شماره تلفن و شغل و آدرس ایمیل و… آنها را در یک مرحله دریافت نکنیم. تقسیم کردن این درخواست‌ها به درخواست‌های کوچکتر، سبب می‌شود که افراد بیشتری با ما همکاری کنند.

شرکت‌کنندگان در این قرعه‌کشی به صفحه دریافت کد قرعه‌کشی (عکس فوق) مراجعه می‌کردند و با ارائه آدرس ایمیل و شماره موبایل، کد قرعه‌کشی را دریافت می‌کردند. قرعه‌کشی نیز در لایو اینستاگرام انجام شد و حدود ۱۵۰۰ نفر لایو را مشاهده کردند و از موقعیت لایو نیز می‌توان برای بیان برخی موارد، استفاده کرد.

برای جذب فالوئر برای صفحه اینستاگرام، یکی از راه‌ها این است که یک قرعه‌کشی در خارج از محیط اینستاگرام برگزار کنید و به افراد بگویید که نتیجه‌ی قرعه‌کشی در لایو اینستاگرام اعلام خواهد شد. اکثریت افرادی که اینستاگرام دارند و در قرعه‌کشی شما شرکت کرده‌اند، قطعا شما را فالو خواهند کرد.

یکی دیگر از روش‌ها این است که یک فایل آموزشی در مورد خدمات و یا محصولات‌مان تهیه کنیم و آن فایل را در اکانت اینستاگرام معرفی کنیم و افراد را به یک فرم‌آنلاین (درصورتی‌که وب‌سایت نداریم) و یا به یک فرم در وب‌سایت خودمان ارجاع می‌دهیم تا در ازای ارائه اطلاعات مختصری از خودشان، آن فایل را به صورت رایگان دریافت کنند.

می‌توان به جای ارائه یک فایل، یک قرعه‌کشی برای یکی از محصولاتمان برگزار کنیم و از افراد بخواهیم با پرکردن یک فرم، در قرعه‌کشی آن محصول شرکت کنند. یا در ازای ارائه اطلاعات از خودشان، کد تخفیف رای خرید محصول یا خدمات دریافت کنند، در یک وبینار رایگان شرکت کنند، هزینه ارسال محصولی که می‌خرند رایگان شود و … از روش‌های زیادی می‌توان برای جذب اطلاعات استفاده کرد که خود شما نیز قطعا می‌توانید ایده‌های بهتری را برای کسب‌وکارتان به دست آورید و استفاده کنید.

البته اگر سایتی برای فروش کالا و خدمات دارید، می‌توانید یکی از محصولاتتان را رایگان کنید تا افراد به سایت مراجعه کرده و محصول را خرید کنند و اطلاعاتشان را دریافت کنید. در این روش، هم تجربه‌ی خرید خواهند داشت و هم اطلاعات را ارائه می‌دهند. البته این روش شاید فقط برای کسب‌وکارهای مبتی بر فروش محتوا کاربرد داشته باشد.

مسئله‌ای که مهمترین قسمت ماجرا است، این است که از اطلاعات دریافتی، سواستفاده نکنیم و آنها را دوستانمان به اشتراک نگذاریم (حتی با وجود شباهت فعالیت) و اسپم نفرستیم. این امکان را هم به تمام مخاطبانمان بدهیم که بتوانند به راحتی از لیست ما خارج شوند تا دیگر ایمیل یا sms از ما دریافت نکنند.

پی‌نوشت: برخی اوقات احساس می‌کنم که شاید نیاز باشد در مورد برخی موارد فنی مثل ساخت فرم و ایجاد دیتابیس و برقراری ارتباط با دیتابیس و آپدیت خودکار دیتابیس و … هم توضیح دهم. اما از آنجا که آنها تخصص من نیست، اگر لازم بود، به من اعلام کنید تا آن قسمت را به برخی دوستانم بسپارم که موارد فنی را نیز بنویسند و اینجا منتشر کنیم.

برچسب ها: internet marketing, roustaee, آموزش بازایابی در اینستاگرام, اینستاگرام, اینستاگرام مارکتینگ, بازایابی در اینستاگرام
بهداد مبینی
http://behdadmobini.com
به روان‌شناسی و جامعه‌شناسی و دیجیتال مارکتینگ (مخصوصا سوشال مدیا مارکتینگ) علاقه‌مندم و سعی می‌کنم هر روز مطلب جدیدی در زمینه‌ی علایق‌ام یاد بگیرم.
نوشته قبلی داشتن یا بودن؟ مسئله فقط این است. نوشته بعدی دیجیتال مارکتینگ و دیجیتال مارکتر – بحث های کلی

مقالات مرتبط

۷ اشتباه بازاریابی در اینستاگرام و راه‎های جلوگیری از آنها

جولای 17, 2017بهداد مبینی

تکنولایف دیگر یک فروشگاه اینترنتی نیست

جولای 23, 2019بهداد مبینی
market place مارکت پلیس

فعالیت در مارکت پلیس (۲) – مدل ذهنی

می 3, 2018بهداد مبینی

4 دیدگاه ها. دیدگاه جدید بگذارید

ناشناس
فوریه 8, 2021 5:03 ب.ظ

بهداد جان اگر اتصال دیتابیسا رو بتونی بزاری عالیه خیلی بهشون نیاز دارم البته درحد ساده و اسون

پاسخ
سارا مرتضوی
ژانویه 19, 2019 5:53 ب.ظ

با تشکر از مطلبتون

پاسخ
Mrsh
اکتبر 30, 2018 11:45 ق.ظ

مطلب کار بردی است.
ممنون.

پاسخ
خسروانی
اکتبر 27, 2018 5:13 ب.ظ

چه روش باحال و کاربردی ای. ممنون میشم که تجاربتونو بیشتر به اشتراک بگذارید

پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته‌بندی مطالب

در جریان باشید…

از انتشار مطالب جدید، اخبار و اطلاع‌رسانی‌ها باخبر شوید و مطالب مکمل را نیز دریافت نمایید.

در حال ثبت

متشکرم. ایمیل شما ثبت شد

نوشته‌های تازه

  • نامرئی شدن دسامبر 31, 2019
  • تکنولایف دیگر یک فروشگاه اینترنتی نیست جولای 23, 2019
  • دیجیتال مارکتینگ و دیجیتال مارکتر – بحث های کلی آوریل 29, 2019
  • برخی روش های جذب اطلاعات از شبکه‌های اجتماعی آگوست 7, 2018
  • داشتن یا بودن؟ مسئله فقط این است. جولای 27, 2018

آخرین دیدگاه‌ها

  • مینا فرهمند در نامرئی شدن
  • ناشناس در افزایش ظرفیت‌ها و اعدام
  • امید در سود کمتر فروش بیشتر، استراتژی سودآور یا تله؟
  • ناشناس در افزایش ظرفیت‌ها و اعدام
  • مهسا در فعالیت در مارکت پلیس (۱) – مزایا و معایب و چند پیشنهاد برای استفاده از این فرصت

دوستان

> محمدرضا شعبانعلی

> متمم

> صالح سخندان

> ویداوین

> لیوان آینه ای

 

بایگانی‌ها

  • دسامبر 2019
  • جولای 2019
  • آوریل 2019
  • آگوست 2018
  • جولای 2018
  • ژوئن 2018
  • می 2018
  • مارس 2018
  • فوریه 2018
  • ژانویه 2018
  • دسامبر 2017
  • نوامبر 2017
  • اکتبر 2017
  • سپتامبر 2017
  • آگوست 2017
  • جولای 2017
  • ژوئن 2017
  • مارس 2017

برچسب‌ها

internet marketing marketplace roustaee آموزش بازایابی در اینستاگرام ابزار instagram marketing ابزار بازاریابی در اینستاگرام ارزهای دیجیتال انتخاب هشتگ انتقاد اینترنت مارکتینگ اینستاگرام اینستاگرام مارکتینگ بازاریابی اینترنتی بازایابی در اینستاگرام بامیلو بیت کوین تجربه کاری تنهایی درآمد از اینترنت دیجیتال مارکتر دیجیتال مارکتینگ قوانین زندگی و کسب و کار مارکت‌پلیس محمدرضا شعبانعلی معرفی کتاب هشتگ چروند کسب درآمد از اینترنت
حقوق مادی و معنوی محتوای منتشر شده در این سایت متعلق به بهداد مبینی می‌باشد.