Instagram
RSS
  • صفحه نخست
  • وبلاگ
  • مرامنامه
  • درباره‌ی من
  • تماس
شبکه هرمی نتورک مارکتینگ

کارآفرینی در شبکه‌های هرمی و نتورک مارکتینگ

نوامبر 12, 2017تمام نوشته‌ها, روزنوشته28 دیدگاه هابهداد مبینی

مدتی قبل محمدرضا شعبانعلی در چهار مطلب در مورد شبکه‌های هرمی نوشت و تاکنون مشاهده نکرده‌ام کسی چنین مطالب عمیقی را در مورد آنچه در ایران در حال اتفاق افتادن است بیان کرده باشد. این چهار مطلب عبارتنداز:

  1. درباره شبکه های هرمی (۱) – چهار معیار سنجش فعالیت‌ها: شرع، قانون، استراتژی،اخلاق
  2. درباره شبکه های هرمی (۲): شبکه هایی که کالای واقعی نمی‌فروشند
  3. درباره شبکه های هرمی (۳): چرا از اصطلاح هرمی استفاده می‌شود؟
  4. درباره شبکه های هرمی (۴): جنس رابطه میان اعضای یک شبکه هرمی با شبکه

به نظرم صحبت در مورد شبکه‌های هرمی (که معمولا در ایران با پوشش و نام نتورک مارکتینگ فعالیت می‌کنند) و اتفاقی که در آنها می‌افتد، باعث نمی‌شود که تلگنری برای اعضای شبکه باشد. لیدرهای آنها به نوعی برایشان بت هستند و خیلی کم دیده‌ام که حرف و نظری بالاتر از لیدرهایشان را قبول کنند. قبلا با چند نفر از اعضای این نوع شبکه‌ها صحبت کرده و موارد مطرح شده در چهار مطلب فوق را با آنها در میان گذاشتم و پس از چند روز که نظرشان را پرسیدم گفتند که لیدرشان گفته که از این به بعد هیچ متن و مقاله و کتابی را بدون هماهنگی آنها نخوانند و فقط می‌بایست منابعی را مطالعه کنند و گوش دهند که از جانب لیدر معرفی می‌شود و هیچکس جز لیدر، خیر و صلاح آنها را نمی‌خواهد و سایرین «کوتوله» هستند و هدفی در زندگی ندارند و به اعضای شبکه حسادت می‌ورزند و چون خودشان رشدی ندارند، نمی‌توانند رشد دیگران را مشاهده کنند.

پس تا اینجا تقریبا از بی‌تاثیر بودن اینگونه مطالب بر روی اعضای فعلی شبکه‌ها، مطمئن شده‌ام. البته وقتی خودم را جای آنها می‌گذارم می‌بینم که هنگامی‌که پیش‌دانشگاهی بودم و با شبکه‌ای به نام گلدکوئست مواجه شده بودم و در جلسات پرزنت آنها شرکت می‌کردم، در مقابل هر حرفی که با گلدکوئست درتضاد بود، می‌ایستادم. شاید اقتضای سنم بوده و کم بودن دانشم. البته خوشبختانه بلافاصله وارد دانشگاه شدم و فرصتی برای عضو شدن پیدا نکردم.

متاسفانه در آن زمان، افراد متخصصی وجود نداشتند که بتوانند ماهیت این نوع کارها را به صورت شفاف و ساده بیان کنند. حتی اقتصاددان‌های ما در آن زمان به جای اینکه با ماهیت گلدکوئست مشکل داشته باشند، با محصولش مشکل داشتند. گویی که آنها نیز قوه‌ی تشخیص در این زمینه نداشتند و یا سودشان در ندانستن و نگفتن بود.

با توجه به اینکه سالانه حدود ۱,۲۰۰,۰۰۰ نفر به افراد جویای کار در ایران اضافه می‌شود و فعلا این نوع کسب‌وکارهای نتورک مارکتینگ (با ماهیت هرمی) زمینه را برای کاهش بیکاری فراهم کرده‌اند و این افراد هر سال جایگزین افرادی می‌شوند که ضرر کرده و از شبکه‌ها خارج می‌شوند، فقط سعی دارم با معرفی مطالبی از افرادی مثل محمدرضا شعبانعلی و همچنین بیان تجربیات و جستجوهای اندک خودم در مواجه با این نوع شبکه‌ها، بتوانم به افرادی که قصد ورود به این نوع فعالیت را دارند، برخی موارد و نکات را در میان بگذارم.

مطالب ذیل صرفا پیش‌زمینه‌ای برای شروع مطالعه‌ی چهار مطلبی است که در بالای این متن معرفی کرده‌ام.

شبکه هرمی نتورک مارکتینگ

به نظرم جمله‌ی فوق برای اکثر مواقع، کارایی دارد. کافیست همین جمله را به یکی از فعالین در زمینه‌ی نتورک مارکتینگ (البته نتورک مارکتینگی که در ایران اجرا شده است) بیان کنید و منتظر باشید که به جای دفاع از خود و جدا کردن نوع کار خود با شکبه‌های هرمی، با کلمات و اصطلاحات بی‌ربط به شما پاسخ دهد. آنها خودشان بهتر از هر کس دیگری می‌دانند که سودشان نه در فروش محصول، بلکه در عضوگیری است. در صورتیکه اگر قرار است مثل نتورک مارکتینگ فعالیت کنیم، چیزی که استاندارد است این است که هشتاد درصد افراد باید مصرف‌کننده باشند و پانزده درصد توزیع کننده (شبکه ساز) و پنج درصد راهبر. همچنین محصولاتی که عرضه و مصرف می‌کنند باید بسیار باکیفیت و متفاوت از محصول بازار سنتی باشد و امکان تهیه‌اش از بازار سنتی فراهم نباشد. نه اینکه محصولاتی بی‌کیفیت را با قیمت‌های گزاف عرضه کنند.

اما در حال حاضر کاملا متفاوت است. اکثر اعضای این شبکه‌ها، توزیع کننده و راهبر شده‌اند. برای ورود به شبکه، مجبور به خرید محصول هستند و سود اصلی در جذب عضو است و نه فروش محصول. اگر به برخی دستفروش‌های کنار خیابان نگاه کنید، برخی از اعضای این شبکه‌‌ها را می‌بینید که محصولاتی که بالاجبار و بیشتر از نیازشان به آنها فروختده شده است را با قیمت‌های بسیار پایین‌تر از آنچه خریده‌اند، می‌فروشند و حتی به این عمل خود افتخار می‌کنند و آن را خاری می‌بینند بر چشم آنها که نمی‌توانند موفقیتشان را ببینند. در سایت‌های نیازمندی‌ها و پلتفرم‌های خرید و فروش مثل اپلیکشین دیوار نیز این نوع فروشنده‌ها کم نیستند. آنها محصولاتی اکثرا بی‌کیفیت و حتی تاریخ مصرف گذشته را که با قیمت‌های بسیار بالایی خریده‌اند (بالاجبار) و در نتیجه نیاز به فروشش دارند را با قیمت‌های کمتر از آنچه خریده‌ند به دیگران عرضه می‌کنند تا فقط مقداری از پولی را که خرج کرده‌اند را به دست آورند تا طی چند ماه آینده، سودی که از سیستم دریافت می‌کنند، ضررشان را جبران کند!

شبکه هرمی نتورک مارکتینگ
شبکه هرمی نتورک مارکتینگ
شبکه هرمی نتورک مارکتینگ
شبکه هرمی نتورک مارکتینگ
شبکه هرمی نتورک مارکتینگ

علاوه بر این، مشاهده شده که در کنار فروش این محصولات، بلال نیز می‌فروشند تا بتوانند ضرر خود را جبران کرده و بتوانند دوباره خرید خود را از شبکه انجام دهند تا روزی که اعضای زیرمجموعه‌ی آنها زیاد شود و به سود خود برسند.

http://behdadmobini.com/wp-content/uploads/2017/11/Pyramid-Schemes-8.mp4

 

اما چرا اگر سود اصلی شبکه در گرو عضوگیری باشد، دچار فعالیت هرمی شده‌ایم؟  تصویر زیر را ببیند. فرض کنیم هر نفر، ۶ نفر را عضو این شبکه کند:

شبکه هرمی نتورک مارکتینگ

من برخی از اصول MLM (بازاریابی چند سطحی) را برایتان می‌نویسم و تفاوتش را با آنچه در شبکه‌هایی که در ایران فعالیت می‌کنند را ببینید. تغییر هر یک از این اصول، باعث تغییر ماهیت کار و تبدیل شدنش به یک شبکه‌ی هرمی می‌شود حتی اکر لیدر بگوید که نمی‌شود!:

  • اعضای شبکه برای جذب اعضای جدید، پورسانت دریافت نمی‌کنند و تنها راه کسب سود اعضای شبکه، فقط فروش محصول به مصرف کننده‌ی نهایی است حتی اگر مصرف‌کننده عضو شبکه نباشد. پس تمرکز بر فروش محصول، سود بیشتری نسبت به عضوگیری دارد. هدف، فروش به مصرف‌کننده‌ی نهایی است و نه فقط فروش به سایر اعضا و کارکنان.
  • برای ورود و یا ماندن در شبکه، اجباری برای خرید اولیه و یا حتی خرید به صورت ماهیانه از شرکت وجود ندارد. (در شرکت های هرمی، اصل درآمد و پورسانت‌ها از طریق پول اعضای جدید تامین می‌شود و زمانی که شبکه اشباع شود و عضو جدیدی وجود نداشته باشد که عضو شبکه شود، شبکه از هم می‌پاشد). در شرکت های MLM کالاهایی که اعضا دریافت می کنند تا بازاریابی‌اش کنند، در صورت فروش نرفتن، قابل عودت و پس گرفتن توسط شرکت می‌باشد و قوانین شفاف (نه مبهم) در این زمینه دارند. همچنین هنگام خروج از شبکه، شرکت MLM اجناس مانده در دست بازاریاب (عضو شبکه) را خریداری می‌کند. البته مشاهده می‌شود که شرکت های هرمی با سواستفاده از نام MLM و فروش محصولات دارای تاریخ انقضای نزدیک، به نوعی این قانون را دور می‌زنند و اگر اعضای شبکه بخواهند پس از سه ماه کالا را عودت دهند، از پس گرفتنش خودداری می‌کنند چرا که تاریخ انقضایش گذشته است.
  • مدل کسب‌و‌کار شرکت‌های MLM به راحتی قابل درک است. آنها به جای دادن وعده‌های خارق‌العاده و ثروت آفرینی عجیب و یا صحبت از یک انقلاب و یا تاکید بر عضوگیری‌های بیشتر، کاملا مشخص می‌کنند که سود معقول و منطقی آنها به چه مقدار و به چه نحو تامین و پرداخت می‌شود.
  • اگر فردی وارد شرکت های MLM شد و نتوانست فرد دیگری را وارد شبکه کند، به هیچ عنوان ضرر نمی‌کند. همچنین تعداد افرادی که سود نمی‌کنند اختلاف فاحشی با تعداد افرادی که سود می‌کنند، ندارد. البته بحث اختلاف درآمد، جدا است. اما در شبکه‌های هرمی معمولا ۹۸ درصد از اعضا حتی نتوانسته‌اند سودی بیش از پولی که برای عضویت و فعالیت در شبکه خرج کرده‌اند به دست آورند و ۹۴ درصد اعضا نیز بیش از یکسال در شبکه نمانده‌اند. ( + )

یکی از جالب‌ترین استدلال‌های اعضای شبکه‌های هرمی به شکل آن (شکل هرم و مثلث) است. یعنی می‌گویند چرا انقدر به این مثلث و هرم نقد دارید؟ حتی چارت سازمانی هم شبیه همین مثلث و هرم است. حتی در حکومت هم ما همین شکل هرم را داریم. یعنی انقدر سطحی به این مسئله نگاه می‌کنند و از خود و فعالیتشان دفاع می‌کنند.

برخی از آنها هم می‌گویند حالا که چند صد هزار جوان مشغول کار شده‌اند، چرا نمی‌گذارید ادامه دهند؟

یا مثلا می‌گویند که در همه کار خوب و بد وجود دارد و در نتورک هم این افراد وجود دارند و دلیل نمی‌شود کل مجموعه را زیر سئوال ببرید. و یا شرکت‌های رقیب را تخریب می‌کنند و می‌گویند شرکت ما اصولی است و درست کار می‌کند.

تعدادی می‌گویند که قرار نیست نتورک با این سرعت جلو رود و به جایی برسد که عضو جدیدی برای وارد شدن به شبکه وجود نداشته باشد و اشباع شده باشد. عده‌ای هم می‌گویند تا زمانی که نتورک اشباع شود، جمعیت زمین دو برابر می‌شود و افراد جدیدی برای ورود به شبکه به دنیا آمده‌اند. البته برخی اعتقاد دارند که قرار نیست هر سیستمی بیشتر از نهایتا ۱۰ سال کار کند و اصلا به اشباع نمی‌رسد. در صورتیکه با توجه به پیچیدگی‌های فعالیت‌های شبکه‌های هرمی، ممکن است ماهیت یک شرکت سالها بعد از شروع فعالیتش عیان شود و شرکتی که از الان قصد فعالیت ۵ ساله دارد، باید به هرمی نبودنش شک کرد.

بسیاری از آنها فعالیت خود را شبیه فعالیت شرکت Amway می‌دانند (که البته در مورد این شرکت نیز حرف و حدیث زیاد است و تاکنون بسیاری از قوانین و روش فعالیت خود را تغییر داده تا در مسیر هرمی بودن قرار نگیرد . + و + ) اگر سری به بخش سئوالات متداولی که در سایت این شرکت قرار گرفته بزنیم، مشخص می‌شود تفاوت حتی Amway نیز با چیزی که در ایران می‌گذرد از زمین تا آسمان است. برخی از آنها را برایتان می‌نویسم:

  • عضو Amway فقط زمانی سود دریافت می‌کند که یک مصرف‌کننده محصولی را خرید کند. البته چنانچه حجم فروش آن فرد بالا رود و یا به سایر اعضا کمک کند که بتوانند فروش بهتری داشته باشند، پاداش جداگانه‌ای دریافت می‌کند. (+)
  • در Amway تا زمانی که محصولی فروخته نشود، سودی پرداخت نمی‌شود و جذب افراد جدید و عضو گیری، سبب پرداخت سود نمی‌شود. اگر شما یک میلیون نفر را هم عضو کنید اما محصولی نفروشید، سودی پرداخت نمی‌شود. (+ و +)
  • هزینه‌ی عضویت در Amway سالانه ۱۰۰ دلار است که این هزینه برای آموزش و جزوات و در اختیار قراردادن دفترکار مجازی است. با توجه به شرایط و قوانین Amway در کشوری که شما فعالیت می‌کنید، بین ۶۰ تا ۱۸۰ روز پس از عضویت، چنانچه تشخیص دادید که این کار مناسب شما نیست، می‌توانید تمام پول پرداختی را پس بگیرید. ( + ) البته این نکته را نیز باید مدنظر قرار دهیم که ارزشی که ۱۰۰ دلار مثلا برای یک کارگر آمریکایی دارد (در کنار سایر هزینه‌های زندگی‌اش)، بسیار کمتر از ارزشی است که ۴۰۰ هزار تومان برای یک کارگر ایرانی دارد. ۱۰۰ دلار برای یک کارگر آمریکایی در بدترین حالت، یک بیستم حقوق ماهیانه‌اش است اما در ایران، ۴۰۰ هزار تومان یک سوم حقوق یک کارگر است.

یادآوری می‌کنم که بعید می‌دانم بتوان اعضای فعلی این شبکه‌ها را هوشیار کرد تا با چشم و گوش بازتری به اطراف خود نگاه کنند. مطالب فوق صرفا برای عزیزانی بود که در معرض ورود به این نوع فعالیت‌ها هستند.

در پایان، جمله‌ای از نوال راویکانت که قبلا در مطلب استارتاپ | نتورک مارکتینگ | ثروت سریع | مدت زمان لازم برای نتیجه گرفتن از کسب‌وکار  نوشته بودیم را نقل می‌کنم:

اگر به وعده‌ای مشابه «سریع پول‌دار شوید» برخوردید، بدانید که درواقع فرد دیگری دارد تلاش می‌کند از طریق شما پول‌دار شود. – نوال راویکانت

if you see get rich quick scheme, somebody else is getting rich out of you. – Naval Ravikant

و همچنین جمله‌ای از مارک تواین:

فریب دادن مردم آسان‌تر از این است که آنها را متقاعد کنی که فریب خورده‌اند. – مارک تواین

It’s easier to fool people than to convince them that they have been fooled. – Mark Twain

 

مطالب عمیق‌تر و علمی را می‌توانید با خواندن ۴ مطلبی که در ابتدای این نوشته معرفی کرده‌ام، به دست آورید.

 

پی‌نوشت:

یکی از دلایلم برای نوشتن مطلب فوق، این بود که در ذهن بسیاری از افرادی که با آنها صحبت می‌‌کنم، بازاریابی اینترنتی مساوی نتورک مارکتینگ است. و اگر کسی شغلش در زمینه‌ی بازاریابی اینترنتی است، فکر می‌کنند درآمدش از همان نتورک مارکتینگ است و زمینه‌ی فعالیتش، نتورک مارکتینگ است. در صورتیکه بازاریابی اینترنتی بسیار گسترده است و شاید بتوان از آن برای اهداف نتورک مارکتینگ نیز استفاده کرد ولی هیچ ربطی به بکدیگر ندارند.

برچسب ها: قوانین زندگی و کسب و کار, محمدرضا شعبانعلی
بهداد مبینی
http://behdadmobini.com
به روان‌شناسی و جامعه‌شناسی و دیجیتال مارکتینگ (مخصوصا سوشال مدیا مارکتینگ) علاقه‌مندم و سعی می‌کنم هر روز مطلب جدیدی در زمینه‌ی علایق‌ام یاد بگیرم.
نوشته قبلی فضایی را برای خودت پیدا کن نوشته بعدی کتابی با بوی خوش‌بینی

مقالات مرتبط

راه‌اندازی کسب‌وکار اینترنتی

پیشنهادهایی برای نسوختن در تب راه‌اندازی کسب‌وکار اینترنتی

اکتبر 15, 2017بهداد مبینی
تکنیک زندانی و اعدام

افزایش ظرفیت‌ها و اعدام

دسامبر 6, 2017بهداد مبینی
نوسان ارز

حفظ نسبت سرمایه در نوسان ارز، در فعالیتی که به آن مشغولیم

اکتبر 11, 2017بهداد مبینی

28 دیدگاه ها. دیدگاه جدید بگذارید

ارسلان
آوریل 17, 2020 3:41 ب.ظ

در راستای مسئولیت اجتماعی شخصیم، از مقاله شما، مقاله آقای شعبانعلی عزیز و چند منبع دیگه استفاده میکنم در راستای اطلاع رسانی بیشتر درباره این کسب و کارهای مخرب اقتصاد.

ممنون از مطلب کاملی که نوشتید. برای دوستانی که ادعای مخالف شما رو دارند، یک نقل قول از خودم دارم:
آدمی که برای اندیشه اش، انقدر ارزش قائل نیست که به صورت مقاله و کتاب به رشته تحریر دربیاره، اندیشه اش ارزش شنیدن نداره.
پس دوست عزیزی مثل shahbod، شما هم در پاسخ به این مقاله، یک مقاله منتشر کن عزیز و بیا همینجا کامنتش کن. مطمئنم آقای مبینی اجازه کامنت رو بهت میده 🙂

پاسخ
فاطمه
ژانویه 26, 2020 10:52 ب.ظ

سلام، ممنون از مطالب خوبتون، من چند ماه بودم اومدم بیرون، صد برابر از اون چیزایی که شما و دوستان می گین بده و همه باید آگاه بشن و سرمایه زمان و پول شون رو در این مسیر نادرست هدر ندن.

پاسخ
shahbod
آوریل 20, 2019 5:26 ب.ظ

جناب بهداد مبینی ما تجارت خوب و بد نداریم تاجر خوب و بد داریم شمارو به چلنج دعوت میکنم.
به صورت رسانه ای و زنده

پاسخ
shahbod
آوریل 20, 2019 5:23 ب.ظ

تو کشوری که سرانه مطالعه دو دقیقه در سال هستش لطفا هموطنان عزیز کارشناس بازی و بلدم بلدم در نیارین کتاب موج سوم از آلوین تافلر رو هم حتما بخونین
دوستانی که بخواهند میتونم بهشون علمی و منطقی با شواهد بین المللی ثابت کنم

پاسخ
shahbod
آوریل 20, 2019 5:04 ب.ظ

واقعا واستون متاسفم که فقط شدین مانع پیشرفت
دقیقا نخبه ها درست میگن که ما خود تحریمی داریم
لطفا برین بفهمید پیشرفت آمریکا و اروپا و ژاپن الان موج چند هستند و ما چندمین موجیم
ژاپن ۸ و ایران ۳
نتورک یکی از عوامل پیشرفت هستش
ببینید ژاپن و آمریکا نظرشون راجع به این صنعت چیه بعد لطفا نظر بدید
ببینید ثروتمندان و افراد موفق نظرشون چیه مثل بیل گیتس بعد نظر بدید.
واقعا جای تاسف داره

پاسخ
Omid
جولای 7, 2019 2:46 ق.ظ

شما داری نتورک ایران رو با اونا مقایسه میکنین دقیقا کالای بیز و بادران از کیفیت پایین و قیمت بالایی برخوردار هست و تو ایران که همه تو چالش هستن خب مشخصه خریداری این محصولات کار عاقلانه ای نیست وقتی میشه کالاهای با کیفیت بهتر و قیمت پایین‌تر حتی کالاهای جایگزین خرید به طور مثال نانو بوگیر دارین ۵۰ هزارتومان که بزنین کفشتون بو نگیره از جوش شیرین استفاده کنین چهار هزارتومن بعد چرا اجبار هستش ک ورودی جدید حتما باید خرید کنه و هرماه باید خرید بزنه چون کسب درآمد همینه و اون بدبخت جنس هرماهشو باید باز ضرر بفروشه یا مصرف کنه با پورسانتش هم ضرر جبران بشه درصورتی ک نتورک خارج از ایران اینجوری نیست

پاسخ
حسين حقي
مارس 4, 2019 8:48 ق.ظ

سلام بر شما جناب مبيني
مطلب ارزشمند شما رو خوندم و قطع به يقين با مطالبي كه ذكر كرديد موافقم.
قبلا هم مقاله چناب شعبانعلي را خوانده بودم.
خود من هم مقاله اي تحت عنوان ” نتورك ماركتينگ سرابي خاموش در دوردست آرزوهاي محال” نوشته ام كه كه به تازگي در چند سايت تخصصي منتشر شده است.
خوشحال ميشوم نظر شما رو بدانم و در اين زمينه باجنابعالي همكاري داشته باشم.

لينك مقاله: https://www.bourseiness.com/39351/network-marketing

پاسخ
shahbod
آوریل 20, 2019 5:14 ب.ظ

دوست عزیز اگه خواستی از همین صنعتی که واسش مقاله نوشتی پولدارت میکنم ولی قبلش شما رو به چلنج دعوت میکنم

پاسخ
محسن سروي
فوریه 8, 2019 3:39 ق.ظ

محسن
سلام ممنون از مطالب شما
يك شركت كه همه مجوزهاي لازم رو داره و بتازگي از طرف رياست جمهوري دانش بنيان شده و محصولش خدمات الكترونيكي مخابراتي است و داراي سيستم دايركت سلينگ،باتوجه به مقبوليت شما و سايتتون اگر شخصي دنبال جايي بدون موارد و مشكلات بالا بود لطفا ايميل و يا شماره اينجانب را دراختيارش قرار دهيد بازم از شما ممنونم

پاسخ
محمد امینی
ژانویه 18, 2019 1:20 ب.ظ

سلام استاد لطفا اگه امکانش هست در خصوص فروش مخصولات نیوشا هم بگین این به چه صورت هستش

پاسخ
رضا
دسامبر 13, 2018 2:21 ب.ظ

سلام ، وقت بخیر جناب مبینی عزیز ، مطالب پر محتوا و دقیقی بود عالی بود و لذت بردم ، دوستانی که مثل خود بنده در فعالیت نتورک هستند این مطلب هیچ مغایرتی با اصل نتورک ندارد و فقط نحوه تشخیص شرکت های سالم و ناسالم را بخوبی آموزش میدهد و با ذکر این نکته که شرکتهای نتورک ما هم به علت نوپا بودن ایراداتی دارند که انشالله مرتفع میشود. مخلص همگی در اوج باشید :))

پاسخ
مهدی
ژانویه 5, 2022 12:31 ق.ظ

برای ساختن هر تجارتی یا هر چیز بزرگی که رضایت بخش باشه تلاش و زمان نیاز داره بعضی ها چند ماه این کار رو شروع میکنن و نتیجه آنچنانی رو میخوان که توی هیچ جا بهشون نداده و این امکان پذیر نیست

پاسخ
ش.ق
نوامبر 27, 2018 7:51 ب.ظ

متشکرم از مطالب دقیقتون جناب.
الان یه مورد جدید به نام ای-تراست تحت مجوز وزارت صنعت و معدن شروع به کار کرده و بنظرم از بدترین نوع این شرکتهای هرمی هست چون درواقع هیچ محصولی نمیفروشه و با مبلغ ثبتنام اولیه یک میلیون و پانصدهزار تومن عضوگیری میکنه. وعده ی تخفیف گرفتن در خرید از فروشگاههایی رو میده که تعداد محدودی دارن و تا عضوگیری نکنید پورسانتی بهتون تعلق نمیگیره.
درواقع این نوع شرکتها با کلاهبرداری از مردمی که با وضعیت نابسامان اقتصادی و بیکاری دست به گریبانند، نه تنها پس اندازشون رو بالا میکشه، بلکه با جلسات آموزشی دلالی و کلاهبرداری و قانع کردن افراد برای “هیچ” رو رواج میده و علاوه بر اون چون محصولی وجود نداره به تولید و اقتصاد ضربه وارد میکنه.

امیدوارم هرچه زودتر مردم ما به خودشون بیان و بدونن اون زحمتی رو که برای قانع کردن دوستان و آشنایانشون میکشن تا “هیج” رو بهشون بفروشن، اگر در تولید و مثلا بورس کشور سرمایه گذاری می کردند نتیجه بهتری هم برای خودشون و هم برای کشور داشت.

یه شعار دروغین و جالبی که این شرکت داره اینه: “ما کارآفرینی می کنیم!”
نمیدونم ایجاد این شغل های کاذب و برداشتن پول از یک جیبتون و گذاشتنش در جیب دیگه تون از کی تا حالا کارآفرینی محسوب میشه.

پاسخ
علی
مارس 18, 2018 11:48 ق.ظ

سلام
ببخشید یک سوال داشتم سایتهای تبلیغات کلیکلی که زیر مجموعه میگرین هم گلد کویستی هستند؟

پاسخ
بهداد مبینی
مارس 21, 2018 1:44 ق.ظ

سلام. من تبلیغات کلیکی رو میشناسم. کسب درآمد از طریق اون رو هم میشناسم. اما زیرمجموعه گرفتن رو اولین باره که می‌شنوم.

پاسخ
الهام
ژانویه 31, 2018 2:27 ق.ظ

شرکت مروارید پنبه ریز ی شرکت نتورک مارکتینگه ک هرگز بابت ورود عضو و گرفتن زیرمجموعه پورسانت نمیده ،بلکه بابت فروش محصولات پورسانت میده،و جالبیش اینه حتی اگر زیرمجموعه هم نگیری موقع خرید سی درصد بهت تخفیف میده ک توی خرده فروشیش هم سود خوبی هست برای ی ادمی ک تا قبل از این بیکار بوده،در ضمن من ک دارم کار میکنم و خیلی خیلی راضیم بعد از گذشت یکسال هیچ ضرری هم نکردم و جالبیش اینه ک هرکی رو به کار دعوت کردم هیچوقت هدفم این نبوده ک از طریق ورود زیرمجموعه هام پولدار بشم بلکه هدفم فقط و فقط دستگیری و کمک به اطرافیانم بوده که خدا رو شکر تا الان موفق بودم و تا جایی ک در توانم باشه انرژی میزارمو کمک میکنم.
قبل از ورودمم ب نتورک حسابی تحقیق کردم و هرکی بهم میگفت اینکار بدرد نمیخوره مصرانه ادامه دادم.

خیلی عذر میخوام اما نمیدونم براساس کدوم منابع وتحقیقات این متن رو نوشتین.

پاسخ
mobina
ژانویه 21, 2019 11:53 ب.ظ

جالبه یه نتورکر چیزیو باور میکنه که دلش میخواد باور کنه و با چنان اعتماد به نفسی از یه سراب دفاع میکنه که عقل سالم تعجب میکنه.مایی که توی همین شرکت کار کردیم موارد بیشماری از کارکرد غیرقانونی و سواستفاده و گرون فروشی دیدیم.این که شما بعد از یکسال کار کردن خیلی راضی هستین قطعا فقط مایه ی مباهات لیدراتونه

پاسخ
ستاره
آوریل 5, 2019 4:45 ب.ظ

چطور همچين حرفي ميزني؟

من خودم قرار بود عضو جديد پنبه ريز بشم، كه خداروشكر زودتر فهميدم كلاه برداري و انصراف دادم.

پنبه ريز بدون معرفي عضو جديد سود آنچناني ندارد…

يعني به قول خودشان فقط تا دو پله ميتوني با فروش محصولاتش پيشرفت كني.
براي پيشرفت بيشتر حتما بايد عضو جديد معرفي كني…!

خريد ماهانه هم حتما بايد داشته باشي!
اما محصولاتي كه واقعا هم تاريخ انقضاش نزديكه و قيمت بالا داره و خود من هم مايل به استفاده كردنشان نيستم و چطور ميتونم به خانواده و دوستان نزديكم غالب كنم!!!

اگه اين كلاه برداري نيست پس اسمش چيه؟؟؟

سود بيشتر در گرو معرفي اعضاي جديد…
بدون معرفي اعضا هم كه يه فروشندگي معموليه، جنس ميخري ميفروشي، اسمش ديگه بازاريابي شبكه اي نيستش!

اقاي مبيني عزيز ممنون از توضيحات
مفيدتون،
قرار بود خودم عضو جديد پنبه ريز باشم، حرفهاتون كاملا با اون چيزهايي كه تو جلسات و … ديدم و شنيدم منطبق هستش، هرچند كه خودشان زير بار نميرن و ميگن هرمي نيستند!

پاسخ
مریم
ژانویه 15, 2022 10:50 ق.ظ

جسارتا مطمئن هستید پنبه ریز کار میکنید؟؟ پنبه ریز برای جایگاه پول نمیگیره؟؟پس پلن هاش بر چه اساسی هست؟؟ خواهش میکنم در مورد پنبه ریز که همه تقریبا یه بار داخلش رفتن و میدونن چه وضعیه اطلاعات اشتباه ندید…

پاسخ
.نادر نوری ازاصفهان
ژانویه 22, 2018 1:46 ق.ظ

سلامی گرم وصمیمانه خدمت کارشناس عزیزم:درمورد شرکت تکسوچه نظری دارید؟ یکماه پیش باپیشنهاد یکی ازاقوام وارد این کارشدم.علاقمند شدم ولی بخاطردوگزینه پشیمانم. ۱٫گرانی محصولات نسبت به بازار که کمترکسی زیر بارخرید آنها میرود. .۲٫منفی بودن جوجامعه که انرژی زیاد برای خرکردن نیازاست.ببخشید آقای مبینی اگرجسارتی شد.نظر شخصی شماچیست؟۱۳۹۶/۱۱/۱ با تشکر.

پاسخ
بهداد مبینی
ژانویه 22, 2018 10:17 ق.ظ

سلام. متاسفانه اطلاعی از نحوه فعالیت شرکت موردنظر شما ندارم.

پاسخ
Omeyskalantari
ژانویه 12, 2018 1:03 ب.ظ

جالبه که شما در همه ی زمینه ها صاحب نظرید بدون اینکه اون کارها‌ رو انجام داده باشین
از بیت کوین و تولید محصول و فلسفه و نتورک مارکتینگ و …
و همه هم در جهت منفی
مثل این میمونه که وکیلی برای پرونده ای در حق موکلش اجحاف کرده باشه و شما به تحلیل منفیه وکالت بپردازی

پاسخ
بهداد مبینی
ژانویه 12, 2018 4:46 ب.ظ

سلام
قسمت ابتدای نظرتون به دلیل عدم شناخت از من و عدم مطالعه دقیق مطالب منه. هر جا که بدونم تخصص لازم و یا تجربه لازم رو ندارم، ارجاع میدم به یک متخصص و یا کتاب.
در مورد قسمت دوم هم، نظرتون رو به توجیهات افراد درگیر شبکه‌های هرمی، اضافه می‌کنم 🙂 و پیشنهاد میدم که این مطلب و مطالب معرفی شده رو بهتر و دقیقتر و در زمانی که فرصتش رو دارید، مطالعه کنید. قطعا راهنمای خوبیه برای شما.

پاسخ
آرش
نوامبر 20, 2017 12:25 ب.ظ

سپاس از شما و لینکهای شعبانعلی. دنبال چنین مطالبی بودم. خیلی داستان تاسف انگیزی شده است که وزارت صنایع و بازرگانی به این شرکتها مجوز قانونی داده است. جوانهای بیکار و طماع را طعمه کرده اند و به آنها کلاه برداری را آموزش می دهند. حتی مدیر شرکتی را میشناسم که وارد این کار شده است به بهانه یادگیری شبکه سازی و فروش و او از راننده تاکسی تا فامیلش را پرزنت میکند. البته با روشهای غیرمستقیم. کتاب کیوساکی که خودش هم کلاه بردار است شده رفرنس معتبر آنها.

پاسخ
راشا
نوامبر 13, 2017 7:26 ب.ظ

سلام آقای مبینی
مایلم در این زمینه با شما گفتگویی داشته باشم.

پاسخ
رضا نوروزی
نوامبر 13, 2017 10:03 ق.ظ

سلام جناب معینی
توی یکی از عکس ها دیدم که عکس شرکت بادران هست می خواستم بگم که این شرکت محصولات مختلفی ارائه می ده و تا جایی که می دونم بازاریاب می گیره و اینجوری نیست که به زور به بازاریابش محصول بفروشه بلکه بازاریاب سفارش می گیره و بعد سفارش جنس رو می ده و به مشتری تحویل می ده بازم به نظر شما نتورک مارکتینگ هست؟

پاسخ
بهداد مبینی
نوامبر 13, 2017 12:29 ب.ظ

سلام. منظورتون رو متوجه نشدم. بادران که خودش اعلام میکنه که نوع فعالیتش بازاریابی شبکه‌ای (نتورک مارکتینگ) است. اگر منظورتون این بود که این شرکت واقعا نتورک مارکتینگه یا هرمی، نیاز به بررسی بیشتر داره. اما در کل، من ندیدم که هدف اعضای این شبکه، فروش محصول باشه. گویا جذب عضو جدید و فروش اجباری محصول به عضو جدید، سود بیشتری برای اعضای شبکه داره. یا موارد زیادی انتقاد از بی کیفیت بودن محصولات B.U.T و بیش از حد گران بودنشون نسبت به محصولات موجود در بازار، و یا حتی تاریخ انقضای مجدد زدن بر روی محصول، گزارش شده. اینکه چند نفر خوب یا بد کار میکنن، نمیشه بگیم که کلیت کار خوبه یا بد. در کل، شناخت شرکت‌های هرمی در ایران زیاد سخت نیست. چرا که فعالیت پیچیده‌ای ندارن و با همون تعریف FBI میشه به نتیجه رسید. اگر از امروز کسی عضو بادران نشه، میتونه به فعالیتش ادامه بده؟

پاسخ
رضا نوروزی
نوامبر 18, 2017 11:44 ب.ظ

سلام مجدد
یکی از آشنایان من این کار رو انجام می ده و چیزهایی که به من توضیح داد رو بهتون گفتم خودم هم چیزی نخریدم تا الان
در مورد کیفیت محصول و قیمت هم نمی دونم ولی این کار که می گین تاریخ انقضاء مجدد می زنند رو هم خیلی از شرکت ها مثل گلرنگ زده و توی ایران متاسفانه همه چی رو می شه با پول خرید. دوستی دارم که قبلاً بازرس بوده و اینا رو بهم گفته. یا مثلا افق کوروش هم زرنگی خاص خودش رو داره یعنی قیمت محصولی که در بیرون مثلا ۱۰ هزار تومان هست رو روی محصول ۱۲ هزار تومان می زنه و بعد می زنه ۲۰ درصد تخفیف!! پس این چیز ها در ایران هست و مختص به‌این شرکت نیست البته قصد دفاع ندارم
الان پنبه ریز هم بازاریابی شبکه ای انجام می ده و قیمت های محصولش هم بالاست
در مورد سوال آخر تون هم این رو نمی دونم. ممنون بابت اطلاعات خوب تون

پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته‌بندی مطالب

در جریان باشید…

از انتشار مطالب جدید، اخبار و اطلاع‌رسانی‌ها باخبر شوید و مطالب مکمل را نیز دریافت نمایید.

در حال ثبت

متشکرم. ایمیل شما ثبت شد

نوشته‌های تازه

  • نامرئی شدن دسامبر 31, 2019
  • تکنولایف دیگر یک فروشگاه اینترنتی نیست جولای 23, 2019
  • دیجیتال مارکتینگ و دیجیتال مارکتر – بحث های کلی آوریل 29, 2019
  • برخی روش های جذب اطلاعات از شبکه‌های اجتماعی آگوست 7, 2018
  • داشتن یا بودن؟ مسئله فقط این است. جولای 27, 2018

آخرین دیدگاه‌ها

  • تکفای در تکنولایف دیگر یک فروشگاه اینترنتی نیست
  • پیمان در فعالیت در مارکت پلیس (۳) – به دست آوردن اطلاعات خریداران
  • ali در سود کمتر فروش بیشتر، استراتژی سودآور یا تله؟
  • مریم در کارآفرینی در شبکه‌های هرمی و نتورک مارکتینگ
  • مهدی در کارآفرینی در شبکه‌های هرمی و نتورک مارکتینگ

دوستان

> محمدرضا شعبانعلی

> متمم

> صالح سخندان

> ویداوین

> لیوان آینه ای

 

بایگانی‌ها

  • دسامبر 2019
  • جولای 2019
  • آوریل 2019
  • آگوست 2018
  • جولای 2018
  • ژوئن 2018
  • می 2018
  • مارس 2018
  • فوریه 2018
  • ژانویه 2018
  • دسامبر 2017
  • نوامبر 2017
  • اکتبر 2017
  • سپتامبر 2017
  • آگوست 2017
  • جولای 2017
  • ژوئن 2017
  • مارس 2017

برچسب‌ها

internet marketing marketplace roustaee آموزش بازایابی در اینستاگرام ابزار instagram marketing ابزار بازاریابی در اینستاگرام ارزهای دیجیتال انتخاب هشتگ انتقاد اینترنت مارکتینگ اینستاگرام اینستاگرام مارکتینگ بازاریابی اینترنتی بازایابی در اینستاگرام بامیلو بیت کوین تجربه کاری تنهایی درآمد از اینترنت دیجیتال مارکتر دیجیتال مارکتینگ قوانین زندگی و کسب و کار مارکت‌پلیس محمدرضا شعبانعلی معرفی کتاب هشتگ چروند کسب درآمد از اینترنت
حقوق مادی و معنوی محتوای منتشر شده در این سایت متعلق به بهداد مبینی می‌باشد.