Instagram
RSS
  • صفحه نخست
  • وبلاگ
  • مرامنامه
  • درباره‌ی من
  • تماس
تلگرام فیلتر شد

پیرامون فیلتر کردن تلگرام و رفع فیلتر تلگرام

ژانویه 11, 2018تمام نوشته‌ها, روزنوشته, سوشال مدیا مارکتینگ15 دیدگاه هابهداد مبینی

پی‌نوشت: تاکنون از تلگرام برای ایجاد کسب‌وکار استفاده نکرده‌ام و فعالیت جدی نیز برای تبلیغات و جذب عضو برای کانال‌های مربوط به کسب‌وکارم که خارج از تلگرام ست نیز نکرده‌ام و بسته شدن تلگرام، ضرری را از این نظر به من نمی‌رساند. اما در اطرافم افراد بسیار زیادی وجود دارند که یا تمام کسب‌وکارشان بر بستر تلگرام است (که البته قبلا اشتباه بودنش را به آنها یادآوری کرده‌ام) و یا اطلاع رسانی‌های مربوط به کسب‌وکارشان را از طریق تلگرام انجام می‌دهند و تاکنون هزینه‌های فراوانی را صرف تبلیغ کسب‌وکار خود در تلگرام کرده‌اند. البته من نیز از تلگرام و به خصوص نسخه‌ی دسکتاپ آن برای ارتباط با دوستان و همکارانم استفاده می‌کردم و از زمان مسدودسازی تلگرام، برخی فعالیت‌هایم مختل و یا انجامش بسیار سخت شده است و یا طرف مقابلم به تلگرام دسترسی نداشته است.


یکی از مشکلاتی که کسب‌وکارهای اینترنتی دارند، این است که برخی از افراد متولی این حوزه، اطلاعات کامل و قابل اتکایی از آن ندارند. همیشه وقتی مشکلی پیش می‌آید و نیاز به اظهار نظر است و نظرات و دلایل و استدلال‌ها را می‌شنویم، استدلال‌های بعضا سطحی می‌شنویم که نشان از عدم اشراف بر این حوزه دارد.

از زمانی که وایبر در سال ۹۲ فیلتر شد و دوباره رفع فیلتر شد، بحث اینکه سرور این نرم‌افزارها در خارج قرار گرفته‌اند، مطرح شد. سپس ویچت هم به همین دلیل و همچنین قابلیت Nearby آن فیلتر شد. بعد از ویچت، وایبر و تلگرام تقریبا همزمان فعالیت می‌کردند و افت سرعت وایبر (به جای فیلتر کردن)، باعث شد که از تلگرام استفاده کنیم.

اما بحث تلگرام، کاملا جداست. بسیاری از افراد و کسب‌وکارها برای تلگرام هزینه کرده‌اند. اینکه نظارتی روی تلگرام و کسب‌وکارها وجود دارد یا نه، به نظرم ربطی به کسب‌وکارها ندارد. حکومت باید امکانات و ضمانت اجرایی لازم برای این نظارت را مهیا می‌کرد.

برخی از مسئولین می‌گویند “تا وقتی قانونی برای فعالیت صنفی در تلگرام تصویب نشده است، کسب‌وکارها نباید در آن هزینه می‌کردند”. به نظرم مشکل برخی مسئولین ما این است که اظهارنظرهایشان بیش از آنکه به دلایل منطقی و یا علمی مرتبط باشند، به این دلیل است که نیاز مالی ندارند و هزینه‌های خاصی ندارند و همچنین از امنیت شغلی بالایی برخوردارند و فکرهای بلندپروازانه ندارند. وقتی یک کسب‌وکاری در سال‌های اخیر به دلیل سیاست‌های اقتصادی همین مسئولین، با کاهش درآمد مواجه شده است، چرا نباید از بستر تلگرام برای معرفی و تبلیغ کسب‌وکار خود استفاده کند؟ آیا باید صبر کند و ببیند چه زمانی مسئولین از خواب بیدار می‌شوند؟

برایم جالب است که می‌گویند “چرا اقبال مردم به تلگرام زیاد شده است و ۴۰ میلیون کاربر دارد؟” مگر شما برنامه‌ی دیگری را باز گذشته‌اید که مردم از آن استفاده کنند؟

به نظرم تلگرام فقط به خاطر امکاناتش محبوب نشد. تلگرام در زمان مناسبی معرفی شد. اگر به اطرافیان‌مان نگاه کنیم، تعداد افرادی که امروز نسبت به سال ۹۲ از گوشی هوشمند استفاده می‌کنند، چندین برابر شده است. من با اینکه کسب‌وکار اینترنتی دارم، گوشی هوشمندم را در سال ۹۱ خریدم اما تا سال ۹۱، نیازی به اسمارت‌فون احساس نمی‌کردم. حتی سال ۸۶ که گوشی اپل ۲G تهیه کردم، سه سال بعد باز به سمت گوشی‌های غیرهوشمند رفتم، چرا که واقعا هنوز نیاز خاصی به گوشی هوشمند نداشتم. اما تقریبا از سال ۹۲، موجی وارد ایران شد و تقریبا گوشی غیرهوشمند، بازار خودش را از دست داد. پس به نظرم نمی‌توان گفت که فقط امکانات تلگرام باعث محبوبیتش شده است. تلگرام در زمانی عرضه شد که ما به سایر نرم افزارها دسترسی نداشتم و همچنین استفاده از گوشی‌های هوشمند در ایران، رشد چشمگیری داشت. همچنین می‌توان گفت که اگر نرم‌افزاری مثل تاکسی‌یاب نتوانست رشد خوبی داشته باشد، به دلیل تعداد کمی از مردم و راننده‌های تاکسی بود که از گوشی هوشمند استفاده می‌کردند و در سه سال اخیر به دلیل رشد استفاده از این ابزار، اسنپ توانست با خرید تاکسی‌یاب، به جایگاه خوبی برسد.

سئوال دیگری که مطرح می‌کنند این است که “چرا مردم از پیام‌رسان‌های داخلی استفاده نمی‌کنند؟” به نظرم جواب این سئوال می‌تواند جواب نصف مشکلات کشور باشد. درست است که مردم هر کشوری می‌بایست از آن کشور و اقتصادش حمایت کنند و به توصیه‌ی برخی از مسئولین، اگر وضع اقتصادی خوب نباشد، به جای سه وعده غذا، حتی یک وعده غذا بخورند، اما به شرطی که این صبر و رنج کشیدن مردم، خروجی داشته باشد و مردم ببنند که سختی کشیدنشان سبب رشد کشور شده است نه صرفا کمک به مسئولین برای گذشتن از یک بحرانی که توان مدیریتش را نداشته‌اند.

مردم ما در این کشور سالها پراید خریدند و سوار شدند. آیا نیازی احساس شد که ماشینی بهتر از پراید در این حجم انبوه تولید شود؟ قدمت برندهایی مثل کیا و هیوندای از صنعت خودروسازی ما کمتر است، اما آیا توانستیم رشد خوبی داشته باشیم؟

این همه مردم پراید خریدند و در جاده‌ها کشته دادیم، چه سودی برای مردم ایجاد کرد؟ تلگرام(به عنوان پیام‌رسان خارجی) و پیام‌رسان داخلی نیز همین است. آیا منطقی است که اگر پراید ۲۵ میلیون تومان باشد و یک ماشین کره‌ای و یا ژاپنی مدل سال نیز ۲۵ میلیون تومان باشد، ما پراید را انتخاب کنیم؟  آن هم وقتی سال‌هاست که انتخاب کرده‌ایم و آن را آزموده‌ایم و در نهایت حتی شکل چراغش و نوع دریچه‌های کولرش را برای ما آپشن کردند؟

یا اگر فردی ماهواره دارد، فقط به خاطر دنبال کردن اپوزیسیون‌های خارجی و یا محتوای پورن است؟ و اگر کسی دنبال این دو مورد نباشد، تمام احتیاجاتش در صداوسیمای ایران رفع می‌شود؟ این همه سال ماهواره محدود شد و برخوردهای قهری و کیفری با آن شد، چرا باز هم مردم تمایل به استفاده از آن دارند؟ آیا می‌توان دلیلش را چیزی جز این دانست که محتوای صداوسیما جذابیت لازم را ندارد؟ البته احتمالا دلیلی هم برای ایجاد محتوای مطابق سلیقه‌ی برخی از مردم نداشته است و به اندازه کافی و در حد مخارجش، بیننده داشته است.

آیا در کشوری که اکثر مسئولین حوزه‌ی دیجیتالش سال‌ها از این حوزه عقب هستند، می‌توان انتظار پیشرفت خوبی در آن حوزه داشت؟ آن هم وقتی مسئولی از Youtube به عنوان یک فروشگاه اینترنتی نام می‌برد که محصول می‌فروشد! و یا مثلا هنوز می‌گویند که مدل درآمدی گوگل، از اطلاعات مردم است و جاسوسی کردن، اما وقتی در مورد Google Adwords و Adsense و DoubleClick یا چندین سیستم درآمدزای گوگل با آنها صحبت می‌کنی، حتی اسمش را هم نشنیده‌اند. و یا اینکه می‌پرسیم از این اطلاعاتی که به قول شما این همه سال جمع کرده‌اند، چه استفاده‌ای کرده‌اند؟ جوابی ندارند.

حتی تولیدکننده‌های پیام‌رسان داخلی نیز زیر فشار هستند. کدام دیتاسنتر در ایران می‌تواند حجم تبادلات نرم‌افزاری در حد تلگرام را پشتیبانی کند؟ آیا زیر ساختش را آماده کرده‌ایم؟ جدای از این، مگر علیرضا شیرازی (مدیر بلاگفا) و یا برادران شکوری‌مقدم (مدیران آپارات و کلوب و میهن‌بلاگ و …) کم به دادگاه احضار شدند به خاطر محتوایی که استفاده‌کنندگان از خدمات آنها منتشر کرده بودند؟ و این مشکل پس از سال‌ها هنوز پابرجاست.

پیشنهاد می‌کنم مطالب ذیل را مطالعه فرمایید:

  • چند کلمه شوخی و جدی با مدیر تلگرام (نوشته محمدجواد شکوری مقدم)
  • کلوب دات کام پس از ۱۲ سال فعالیت خاموش می شود (نوشته محمدجواد شکوری مقدم)
  • آپارات مرزهای بی عفتی را درنوردید (نوشته محمدجواد شکوری مقدم)

با تمام موارد فوق، آیا می‌توان از مردم انتظار داشت که ار پیام‌رسان داخلی استفاده کنند؟ آیا با توجه به مشکلات زیرساخت فنی و دیتاسنتر و همچنین وجود مشکلات حقوقی فراوان، پیام‌رسان داخلی می‌تواند نیاز کاربرانش را در حد خوبی رفع کند؟ آیا تلگرام فیلتر می‌ماند و پیام‌رسان داخلی نیز فراموش می‌شود و یا تلگرام رفع فیلتر می‌شود و پیام‌رسان داخلی فراموش می‌شود؟

آیا می‌توان به نرم‌افزاری جدیدی (چه داخلی و چه خارجی) اعتماد کرد و روی آن فعالیت کرد؟ ضمانت بسته نشدن آن چیست؟  پیام‌رسان‌ها دیگر مثل وایبر نیستند که از آن فقط برای ایجاد ارتباط استفاده شود و اگر بسته شد، ضرری را متحمل نشویم. کسب‌وکارها بر روی آنها هزینه می‌کنند و برای آن برنامه می‌ریزند و تیم تشکیل می‌دهند.

در کل، به نظرم باتوجه به بحث‌های فنی و زیرساخت‌های موجود در کشور و حجم تبادلات نرم‌افزاری مثل تلگرام و همچنین نبود دانش و تجربه‌ی کافی و سرعت واکنش لاک‌پشتی در این این حوزه‌ای که رشد پرسرعتی دارد، وجود قوانین حقوقی دست‌وپاگیر برای فعالیت این نوع نرم‌افزارها، بعید است که نرم‌افزارهای داخلی بتوانند نیاز مردم را پاسخ دهند و امیدوارم تلگرام رفع فیلتر شود و پس از آن برای رفع برخی دغدغه‌ها اقدام و یک فکر اساسی کرد. در هر صورت، این بحث وجود دیتاسنتر از خارج ایران، هرازگاهی باب می‌شود (که البته دغدغه‌ی درستی است اما چون در جهت آن، اقدام خاصی جز فیلترینگ انجام نشده است، بعید است که دغدغه‌ی اصلی باشد) و عده‌ای آن را سلاحی برای تسویه حساب‌های جناحی می‌کنند و عده‌ای نیز سودشان در فیلترینگ و نبود برخی اطلاع‌رسانی‌ها است و فقط مردم در این دعوا آسیب می‌بینند و پس از آن نیز بحث وجود دیتاسنتر در خارج از ایران، فراموش می‌شود. مثل فرد گرسنه‌ای که پس از سیر شدن، وجود گرسنگی را انکار و یا فراموش کند. تا زمان رسیدن به گرسنگی بعدی.

برچسب ها: تجربه کاری, قوانین زندگی و کسب و کار
بهداد مبینی
http://behdadmobini.com
به روان‌شناسی و جامعه‌شناسی و دیجیتال مارکتینگ (مخصوصا سوشال مدیا مارکتینگ) علاقه‌مندم و سعی می‌کنم هر روز مطلب جدیدی در زمینه‌ی علایق‌ام یاد بگیرم.
نوشته قبلی ارزهای دیجیتال (۱) – مطالب پراکنده نوشته بعدی پیشنهادی برای طراحی و ساخت فروشگاه اینترنتی

مقالات مرتبط

داشتن یا بودن

داشتن یا بودن؟ مسئله فقط این است.

جولای 27, 2018بهداد مبینی
طراحی فروشگاه اینترنتی

پیشنهادی برای طراحی و ساخت فروشگاه اینترنتی

ژانویه 21, 2018بهداد مبینی
موج سواری در شبکه اجتماعی

سوار بر موج زلزله در شبکه‌های اجتماعی

نوامبر 22, 2017بهداد مبینی

15 دیدگاه ها. دیدگاه جدید بگذارید

مینا
می 2, 2018 6:24 ب.ظ

با سلام
خیلی زیبا مطلب رو بیان کردین و واقعا مثال پراید به جا بود صبرو تحمل مردم هیچ نفعی در بهبود شرایط تابه حال نداشته متاسفانه خیلی چیزا اجبار شده و این فیلتر توهین به شعور افراده خداوند انسان رو ازاد افرید و انتخاب گر ما از سطح جامعه گرفته تا مسولین بالا دست یاد نگرفتیم که احترام متقابل برای افرادی که با ما اختلاف عقیده دارند بگذاریم و مخالفت و اختلاف سلیقه ها همیشه به بدترین وجه پاسخ داده شده امیدوارم این جدیت که درمورد یه اپلیکیشن اعمال شده روزی در مورد مشکلات جامعه مثل مشکلات اجتماعی اقتصادی هم اعمال بشه

پاسخ
درخواست برای فیلتر شدن تلگرام در روسیه
آوریل 8, 2018 4:13 ب.ظ

[…] ۱۱ ژانويه ۲۰۱۸ … پی‌نوشت: تاکنون از تلگرام برای ایجاد کسب‌وکار استفاده نکرده‌ام و فعالیت جدی نیز برای تبلیغات و جذب عضو برای کانال‌های مربوط به کسب‌وکارم که خارج از تلگرام ست نیز نکرده‌ام و بسته شدن تلگرام، ضرری را از این نظر به من نمی‌رساند. اما در اطرافم افراد بسیار زیادی وجود دارند که یا تمام کسب‌وکارشان بر بستر …http://behdadmobini.com/%D9%81%DB%8C%D9%84%D8%AA%D8%B1-%D8%AA%D9%84%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%85/ […]

پاسخ
امیر
آوریل 3, 2018 6:10 ب.ظ

سلام
به نظرم حرص شخصی نویسنده در متن جار میزنه و همون جور که گفته شد ” همیشه وقتی مشکلی پیش می‌آید و نیاز به اظهار نظر است و نظرات و دلایل و استدلال‌ها را می‌شنویم، استدلال‌های بعضا سطحی می‌شنویم که نشان از عدم اشراف بر این حوزه دارد. ”
بنده معتقدم نویسنده اطلاعات کافی از مباحث امنیت اطلاعات نداره و این حلقه گمشده در متن بالا است .
پیشنهاد میکنم در حوزه امنیت اطلاعات و تحلیل شبکه های اجتمائی مطالعه ای داشته باشید تا مثال هایی یه من دوزار ادعای نوشتن مطلب علمی نکنید.

پاسخ
بهداد مبینی
آوریل 5, 2018 4:35 ب.ظ

سلام. بابت تاخیر در تایید نظر شما، عذرخواهی می‌کنم. متاسفانه ورودپرس دیدگاه شما رو برده به قسمت “جفنگ” و من دیر دیدمش. به نظرم کامنت‌های زیادی میذارید و یا با کامپیوتر شما کار اسپم میکنن و باعث میشه نظرتون، تبلیغ درنظر گرفته بشه و بلاک بشه.

پاسخ
مرتضی حسینی
ژوئن 4, 2018 10:52 ق.ظ

موردی نیست دوست عزیز باز هم دمت گرم که مثل وبسایت ….
نظرم رو نادیده نگرفتی
چون یجایی نظر گذاشتم ولی بعد کلی انتظار منتشر نکردن. ممنون 🙂

پاسخ
مرتضی حسینی
مارس 18, 2018 11:36 ق.ظ

سلام دوست عزیز بهداد واقعا مطلب خوبی بود حقیقتا با مثال پرایدت کیف کردم منم تو یه وبسایت دیدم همه دارن میگن فیلتر شه و… منم این نظرو نوشتم حالا تو این وبسایت شمام با اجازه میزارم.???
۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰
اهای شمایی که بدون کمی فکر کردن حرف میزنین
میدونین با فیلتر کردن تلگرام چند هزار نفر بیکار میشن؟ همینجوری هم جوانای بیکار خیلی زیاده ترا هرکه دوس دارید نکنید.
من خودم روزی صد هزار تومن از راه ممبر فروشی به دست میارم. هه اگر فیلتر کنین من جزو بیکارا میشم.
شمایی که درباره فیلم مستحجن حرف میزنی…
این همه ماهواره وجود داره. یا همون دجال واره
چرا اونارو جم نمیکنین؟
اهایی اونایی که که درباره خانواده و… میگین
چرا ماهواره هارو جم نمیکنین؟
پیام رسان هایی عینه سروش نتونسته رضایت کاربرا رو جلب کنه. نمونش خودم رفتم و به عنوان یه ایرانی و حمایت از برنامه ساخت ایران دانلودش کردم ولی به هیچ عنوان خوشم نیومد.
حالا فرضا شما فیلتر کنین منه جوون نمینونم با قند شکن بیام؟
میفهمین؟شما با فیلتر کردن تلگرام هزاران جوون رو با هیلتر شکن اشنا میکنین.
ینی دقیقا مشکلتونو دارین به توان میرسونین
جوونایی که قند شکن نصب میکنن به نظر شمایی که میگین فیلم مستحجن و…. تو تلگران زیاده ، یه سر به وبسایتای مخصوص فیلم های مستحجن نمیزنن؟ 🙂
اهای ناشناسی که حتی اسمت بلد نیستی بنویسیو میای تلگرام رو نقد میکنی.
مشکلت با تلگرام چیه؟
اگر بچتون از تلگرام نمیتونه درست استفاده کنه مشکل تربیت و… خودتونه.
وااقعا متاسفم…
مرتضی حسینی یک کاربر تلگرام
یک مدیر کانال
یک جوان و….
۰۰۰۰۰۰۰۰۰________________________
جدا ازین حرف ها خدا من خودم یک برنامه نویسم ۱۷ سالم
خداوکیلی من با همین تلگرام c# and java and little Python
یادم گرفتم
تویه تلگرام پر از کانال ها و گروه هست شاید یک صدمشون مستحجن و غیر اخلاقی باشه اما خدا وکیلی الباقی بدرد میخورن.
ببینین همین گیز میز
این همه تبلیغ کرده سرمایه گذاری کرده
خداییش فیلتر کنن کی میخواد جواب مدیرشو بده؟کی میخواد ضرر بزرگی که بهش زدرو جبران کنه؟
۲۰۰۰۰۰۰ ممبر داره…….
شاید اون بنده ی خدا کله سرمایشو ممبر خرید کرده و تبلیغ کرده.
حالا این یکی از هزاران مثال بود……
#جک همین شبکه شیش خودمون 🙂 همون شبکه ای که خبرنگاراش میرفتن و فیلمارو به سود خودشون ویرایش میکردن….
خودشون مگه کانال تلگرامی نداره؟؟؟؟
____________________________________
ببخشید رفقا زیاد حرف زدم????

پاسخ
فرزانه صداقت
ژانویه 13, 2018 2:36 ب.ظ

واقعاً ببین کیا شدن «مسئولین»! متأسفم، و فقط امیدوارم تکنولوژی به نحوی توسعه پیدا کنه که کسی نتونه به همین کشکی با یک تصمیم یک شبه شرایط مردم رو تغییر بده.
مطلب جالبی بود، ممنون

پاسخ
Yasamin
ژانویه 13, 2018 1:29 ب.ظ

سلام
لطفا زمان دقیق رفع فیلتر تلگرامو اعلام کنید
آخه این چ وضعشه من اندروید گوشیم پایینه
مث خیلیا پول اضافه ندارم ک خرج خریدن گوشیای آن چنانی کنمب فکر ما فقیر بیچاره ها هم باشید خواهشا مسئولین محترمممم
کلی جزوه ی درسی دارم
آلانم ک فصل امتحاناتہ
هوووووووف آخه چی بگم من

پاسخ
علیرضا هستم دانشجوی کامپیوتر
ژانویه 13, 2018 1:07 ق.ظ

بابا رفع فیلترش کنن دیگه . از ۱۰ دی فیلتره. امروز ۲۲ دی بود. کافیه

پاسخ
الیاس میرزائیان
ژانویه 13, 2018 12:58 ق.ظ

یک مطلبی رو اخیرا به نوشته سعید قمری با عنوان رمز نگاری end-to-end حلقه مفقوده پیام رسان های داخلی هست در یکی از گروه تلگرامی همفکر خوندم که برام خیلی جالب و مفید بود
توی وب ظاهرا منتشر نشده بود و گرنه لینکش رو میذاشتم
حالا من به زبون خودم نکات مهمش رو میگم
نکته ی اصلیش اینه که مردم خواستار امنیت هستند . حالا نه به خاطر مسایل سیاسی ، مسایل اقتصادی هم دغدغه کاربرا هست . مثلا آقای بهداد مبینی پبغام میده به کارمندش ما امروز فلان قدر فروش داشتیم و حالا یک سری اطلاعات دیگه مالی . حالا چه تضمینی وجود داره که این اطلاعات لو نره و به دست رقیب بیفته
رمز نگاری واتس آپ این جوریه که هیچکی حتی خود واتس آپ و دولت ایالت متحده نمی تونند به محتوا دسترسی داشته باشند . اون ها فقط می تونند به متا دیتا دسترسی داشته باشند نه خود محتوا
متا دیتا هم یعنی فرستنده و گیرنده کی هستند چه زمان هایی بهم پیغام دادند
بهداد جان مرسی بابت مطلب خوبت

پاسخ
بهداد مبینی
ژانویه 13, 2018 10:21 ق.ظ

سلام الیاس
به نظرم هر ابزاری که به اینترنت وصل باشه و امکان ورود اطلاعات هم داشته باشه، امن نیست. یعنی نباید برای مواردی که واقعا برامون مهمه ازشون استفاده کنیم مگر اینکه راه ورود رو ببندیم. درسته که روش end-to-end باعث میشه که وقتی پیغامی از من به تو ارسال میشه، کسی نتونه در بین راه به راحتی بهش دسترسی پیدا کنه، اما اگه دستگاه من و تو به یک ویروس آلوده باشه، قبل از اینکه من پیغام رو به تو ارسال کنم و یا بعد از اینکه تو پیغام رو دریافت کردی، میتونن به پیغام دسترسی پیدا کنن.

در کل بعید می دونم که حکومت ها در تمام دنیا، خریدار اطلاعات نرم افزارهای مختلف نباشن. به نظرم مشکل از زمانی ایجاد میشه که من به نرم افزار X بگم که اطلاعات الیاس رو به من بفروش اما حق نداری اطلاعات من رو به الیاس بفروشی.

پاسخ
آراد
ژانویه 12, 2018 3:21 ب.ظ

سلام
زیبا بود
اگر گوش شنوایی باشد

پاسخ
سما
ژانویه 12, 2018 2:36 ب.ظ

بلاخره رفع فیلتر میشه یا نه ¿

پاسخ
...
می 2, 2018 9:06 ق.ظ

فعلا ک فیلتر شد دیگه هیچکسم نمیدونه چجوری باید رفع فیلتر بشه اخه این چ کاری بود کردن

پاسخ
داوود
ژانویه 12, 2018 1:17 ب.ظ

سلام بهداد جان ممنون نوشته خوب و جامعی بود درباره این موضوع نگاه من رو به شخصه باز تر کرد شما رو از چروند می شناسم و بعد تر علاقمند شدم وبلاگ ت رو هم دنبال کنم برات آرزوی موفقیت دارم.

پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته‌بندی مطالب

در جریان باشید…

از انتشار مطالب جدید، اخبار و اطلاع‌رسانی‌ها باخبر شوید و مطالب مکمل را نیز دریافت نمایید.

در حال ثبت

متشکرم. ایمیل شما ثبت شد

نوشته‌های تازه

  • نامرئی شدن دسامبر 31, 2019
  • تکنولایف دیگر یک فروشگاه اینترنتی نیست جولای 23, 2019
  • دیجیتال مارکتینگ و دیجیتال مارکتر – بحث های کلی آوریل 29, 2019
  • برخی روش های جذب اطلاعات از شبکه‌های اجتماعی آگوست 7, 2018
  • داشتن یا بودن؟ مسئله فقط این است. جولای 27, 2018

آخرین دیدگاه‌ها

  • تکفای در تکنولایف دیگر یک فروشگاه اینترنتی نیست
  • پیمان در فعالیت در مارکت پلیس (۳) – به دست آوردن اطلاعات خریداران
  • ali در سود کمتر فروش بیشتر، استراتژی سودآور یا تله؟
  • مریم در کارآفرینی در شبکه‌های هرمی و نتورک مارکتینگ
  • مهدی در کارآفرینی در شبکه‌های هرمی و نتورک مارکتینگ

دوستان

> محمدرضا شعبانعلی

> متمم

> صالح سخندان

> ویداوین

> لیوان آینه ای

 

بایگانی‌ها

  • دسامبر 2019
  • جولای 2019
  • آوریل 2019
  • آگوست 2018
  • جولای 2018
  • ژوئن 2018
  • می 2018
  • مارس 2018
  • فوریه 2018
  • ژانویه 2018
  • دسامبر 2017
  • نوامبر 2017
  • اکتبر 2017
  • سپتامبر 2017
  • آگوست 2017
  • جولای 2017
  • ژوئن 2017
  • مارس 2017

برچسب‌ها

internet marketing marketplace roustaee آموزش بازایابی در اینستاگرام ابزار instagram marketing ابزار بازاریابی در اینستاگرام ارزهای دیجیتال انتخاب هشتگ انتقاد اینترنت مارکتینگ اینستاگرام اینستاگرام مارکتینگ بازاریابی اینترنتی بازایابی در اینستاگرام بامیلو بیت کوین تجربه کاری تنهایی درآمد از اینترنت دیجیتال مارکتر دیجیتال مارکتینگ قوانین زندگی و کسب و کار مارکت‌پلیس محمدرضا شعبانعلی معرفی کتاب هشتگ چروند کسب درآمد از اینترنت
حقوق مادی و معنوی محتوای منتشر شده در این سایت متعلق به بهداد مبینی می‌باشد.