مدتی قبل مطلبی با عنوان نظرات حقیقی و کامنتهای مجازی دیگران منتشر کردم که مطلب فعلی نیز ادامهی آن است اما هر یک از این نوشتهها به دیگری وابسته نیست.
به عنوان یکی از ادمینهایی که در شبکههای اجتماعی فعالیت میکنم، تجربهای دارم که شاید مطرح کردنش مفید باشد.
یکی از معضلاتی که در شبکههای اجتماعی وجود دارد، اکانتهای بیهویت است. اکانتهایی که نام و عکس و مشخصات ندارند. این اکانتها، خطرناک هستند و ممکن است باعث ایجاد تنش در فضای آنلاین شوند. اگر اینگونه اکانتها شما را فالو میکنند، حتما با چشمبازتری آنها را بررسی کنید. قصد جسارت به کسی را ندارم. آنچه را که مطرح میکنم، طبق تجریه به دست آمده و بر اساس آمار و احتمال است.
در فضای آنلاین، هر توهین و تهمتی که به افراد و کسبوکارها مشاهده کردم، هر شایعه پراکنی که انجام شد، هر فعالیت خارج از عرفی که انجام شدنش را دیدم، توسط اکانتهای بیهویت بود. من نمیگویم تمام اکانتهای بیهویت، خطرناک هستند. اما طبق تجربهی شخصی، افعال فوقالذکر را فقط از اکانتهای بیهویت مشاهده کردهام. احتمال اینکه این افعال را از اکانتهای بیهویت ببینیم، بسیار بیشتر از سایر اکانتها است.
پیشنهاد میکنم اگر شما اکانتی Public در شبکههای اجتماعی دارید و این حسابهای کاربریِ بیهویت، شما را فالو میکنند، روی رفتار و کامنتهای آنها حساس باشید. دقت کنید که اولین کامنت بیربط و یا توهین و تهمتی که یک اکانت بیهویت برایتان درج میکند، آخرین کامنتش باشد و بهتر است که Block شود. البته اگر بخت با شما یار باشد و آن فرد با سایر اکانتهای بیهویتش به سراغتان بازنگردد! این خونآشامهای آنلاین، چیزی جز توهین و تهمت و مخالفت، تایپ نمیکنند.
معمولا بیش از آنکه محتوای منتشر شده در فضای آنلاین، تنش ایجاد کند، کامنتهای درج شده در ذیل آنها تنش ایجاد میکند. هیچوقت با اکانتهای بیهویت بحث نکنید. هیچوقت جواب کامنتهای انتقاد، توهین و یا تهدید را ندهید. من به شما اطمینان میدهم که درگیر شدن با آنها فقط وقت و اعصاب شما را تلف میکند و نتیجهای ندارد. آنها از بحث با شما لذت مییرند. پیشنهاد میکنم که اگر یکی از این افراد را در شبکههای اجتماعی مشاهده کردید و دیدید که کامنت نامعقولی درج کرده است، او را بلاک کنید، حتی اگر مخاطبش نباشید و مخاطبتان نباشد.
من نام این نوع اکانتها را خونآشامهای آنلاین میگذارم. هر جا حس کنند که خونی برای مکیدن وجود دارد، مضایقه نخواهند کرد. برایشان هم فرقی ندارد که کامنتشان را برای یک فرد بازیگر درج میکنند یا سیاستمدار یا یک برند تجاری و یا حتی یک فرد عادی. هنگامی هم که یکی از آنها به شما حمله کنند، باقی آنها نیز گسیل شده و به لشکر خونآشامها میپیونند.
طبق تجربیاتی که داشتهام، این افراد باعث دلسرد شدن تعداد زیادی از ادمینها و افراد شدند. باید از این تله آگاه بود و گرفتار آن نشد. من امروز یکی از تجربیات زندگیام را منتشر میکنم. این اکانتهای بیهویت به من حمله میکنند و من دچار سردرگمی میشوم که مبادا مسیر زندگیام را اشتباه رفتهام. اما اگر از این تله آگاه باشم، میدانم که باید این اکانتها را ندید گرفت.
شابد اینگونه به نظر برسد که نباید کاری کرد که در معرض قضاوت ناصحیح قرار بگیری و یا نباید تصویری غلط از خود در ذهن دیگران ایجاد کنی، اما من میگویم که این افراد در کل به دنبال برداشت غلط و تصویر غلط و مخالفت و توهین و … بوده و هستند. پس بهتر است که ندید گرفته شوند و به نظرشان اهمیتی داده نشود و من و شما مسئول هدایت کردن تمام افراد نیستیم.
اما آیا تمام این اکانتهای بیهویت، مخرب و خطرناک هستند؟ قطعا خیر. برایتان چند مثال میزنم:
- در بسیاری از ادارات دولتی و ارکان حکومتی، عضویت کارمندانشان در شبکههای اجتماعی را ممنوع کردهاند و یا عضو نشدن کارمندانشان، بهتر از عضو شدنشان است. طبیعی است که هیجان و اشتیاق عضویت در شبکههای اجتماعی باعث میشود که برخی افراد بدون درج نام و مشخصات در این شبکهها عضو شوند. اگر شما میگویید که این کار آنها خلاف قانون است و نباید عضو شوند. بنده هم میگویم که نباید به هر قانونی تن داد و قانون خودش راه تن ندادن را نشان میدهد.
- برخی افراد ممکن است که بخواهند تجربیات زندگی خود را با دیگران به اشتراک بگذارند. تجریباتی که شاید افتخارآمیز نباشد. مثل ترک مواد مخدر، طلاق، دزدی و …/ قاعدتا ناشناس بودن آنها به نفعشان خواهد بود.
- عدهای هم هستند که دارای شان اجتماعی بوده و میخواهند نظریات خود را در بوته نقد قرار دهند. آنها بدون داشتن هویت خاصی، نظریات خود را مطرح میکنند و نقدها را دریافت میکنند. اما اگر هویت آنها مشخص بود، احتمال تاثیرگذاشتن شاناجتماعی آنها بر نقدها وجود داشت و باعث میشد به دلیل پاراهای از ملاحظات، نقدهای شفاف و اصولی بیان نشود. مثالی که در زمینه مطرح میشود این است که برای انتخاب اعضای یک ارکستر، به نام و شهرتشان توجه نمیکنند. آنها را پشت یک پرده قرار میدهد و با گوش کردن به نواختنشان، آنها را مقایسه و بهترین را انتخاب میکنند.
- ….
اگر علاقه دارید که در مورد اکانتهای بیهویت در شبکههای اجتماعی و همچنین فعالیت ناشناس در اینترنت بیشتر مطالعه کنید، به مقاله Anonymity on the Internet و منابع آن مراجعه فرمایید.
دو انیمیشن مرتبط و طنز با این مطالب نیز از سوریلند برایتان میگذارم.
2 دیدگاه ها. دیدگاه جدید بگذارید
http://sooriland.ir/%D9%82%D9%84%DB%8C-%D9%82%D8%B3%D9%85%D8%AA-%D8%B3%D9%88%D9%85/
قسمت سوم رو جا انداختید
خونآشامهای آنلاین! خیلی خوب تعبیر کردید. نوشتهی خوبی بود. ممنون