مدتی قبل، دوست عزیزی برایم یک فایل صوتی از محسن رنانی ارسال کرد که صحبتهای مطرح شده در آن، لااقل برای من جالب و جدید بود.
موارد گوناگونی در این سخنرانی مطرح شده است، مثل:
- تمام برنامهها و اقدامات دولتها در ایران، در راستای رشد و پیشرفت است و نه توسعه.
- توسعه، به این معنی نیست که صنعت داشته باشیم، دانشگاه داشته باشیم، فرودگاههای متعدد داشته باشیم و … / حتی کشورهایی هم که اصطلاح توسعهیافته را یدک میکشند، به خاطر صنعت و انرژی اتمی و موشک فضاپیما و فرودگاه و دانشگاههای متعدد و … آنها نبوده است. میتوان اینها را نداشت، اما توسعهیافته بود.
- مشکل اصلی ما در آموزش کودکان تا ۹ سالگی است. نه اینکه مهم باشد چه چیزی را به کودکانمان یاد میدهیم. بلکه روش و شکل آموزش مهم است. وگرنه مهم نیست شیمی، فیزیک، دین، معارف و … از مواد آموزشی باشد یا نباشد. فقط روش آموزش، مهم است.
- آیا با همین روش فعلی، ما توسعهیافته میشویم؟
- محسن رنانی توضیح میدهد که چرا بسیاری از مشکلات فعلی را ناشی از دو قشر میداند. یکی مهندسان و دیگری روحانیون.
- توضیح میدهد که چرا از نظر او، تربیت معلم مهدکودک، مهمتر از تاسیس پالایشگاه است.
پیشنهاد میکنم اگر فرصت داشتید، این سخنرانی را گوش دهید تا بحثهای فوق را به صورت عمیق و ریشهای بشنوید و همچنین با سایر مطالبی که در اینجا ذکر نکردهام، آشنا شوید.
⇐ دانلود فایل صوتی از محسن رنانی با عنوان «آموزش و پرورش، کارخانه تولید بذر توسعه» – مدت زمان سخنرانی: ۸۵ دقیقه | حجم فایل صوتی: ۱۸ مگابایت
2 دیدگاه ها. دیدگاه جدید بگذارید
من خیلی خوشوقتم که کم کم دغدغه توسعه پایدار غیر از من گریبانگیر دوستان دیگر هم می شود. هر چند تأثیر من در این زمینه به اندازه دکتر رنانی و سریع القلم و سرزعیم و ملکیان نبوده است.
از اتفاق امروز داشتم پستی برای چند روز آینده ویرایش میکردم با این مضمون که بنیادی ترین گام های توسعه پایدار ایران اساسا زمانی برداشته می شود که مردم ایران مفهوم «حریم عمومی» را بیاموزند.
با مهر
یاور
یاور جان
بعضی وقتها فکر کردن به این موضوعات و این دغدغهها، حتی مانعی میشه برای فکر کردن به رشد کسبوکارم. متاسفانه غمِ نان، نمیذاره که اینها تمام دغدغهام بشه اما تا جایی که بتونم براش وقت میذارم. منتظر مطلبی که قصد انتشارش رو داری، میمونم.